Φίλιππος Σοφιανός: «Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό! Οι αποζημιώσεις είναι...» - Οι δηλώσεις του Φίλιππου Σοφιανού για την ακύρωση της παράστασης του

«Με ειδοποίησαν με ένα μήνυμα ότι η παραγωγή σταματάει, δε συνεχίζεται»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Έξαλλος είναι ο Φίλιππος Σοφιανός μετά την ξαφνική ακύρωση της παράστασης "Απιστία", την οποία θα σκηνοθετούσε και θα πρωταγωνιστούσε. Τον ειδοποίησαν από την παραγωγή εντελώς απρόοπτα μέσω ενός μηνύματος, κάνοντας λόγο για αδυναμία καταβολής χρημάτων.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του MEGA και αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη και αν θα κινηθεί νομικά.

Δείτε και την αιχμηρή ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες πριν, με την αφίσα της παράστασης που είχε ήδη κυκλοφορήσει.

Οι δηλώσεις του Φίλιππου Σοφιανού

«Έχει συμβεί το εξής παράδοξο. Να ξεκινήσει μία παραγωγή, να μπουν μπροστά οι διαδικασίες, να μπούνε σε πρόβα και την πέμπτη εβδομάδα, όταν πια το πράγμα αρχίζει να πάρει ζωή, η παραγωγή έκανε πίσω και δήλωσε αδυναμία καταβολής χρημάτων. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί στο "Αυλαία" δεν έχουν μάθει να παράγουν οι ίδιοι πράγματα. Φιλοξενούν παραγωγές, σχεδόν ήδη έτοιμες. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Δηλαδή δεν είναι μαθημένοι στο να κάνουν οι ίδιοι την παραγωγή.

Δεν ξέρουν τις σημαίνει να κάνουν παραγωγή στο θέατρο. Το θέατρο, όταν το κάνεις αυτό το αποφασίζεις. Δεν το κάνεις χωρίς να ξέρεις τα έξοδα που πρέπει να πληρώσεις. Εγώ ήμουν πολύ σαφής στην οργάνωση και τα κοστολόγια τους είχα πει ακριβώς ποια ήταν, τις πρόβες των ηθοποιών για να πληρωθούνε. Είχαν συμφωνήσει σε όλα, αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν είχε πει "όχι, ξέρεις δε μπορούμε να πληρώσουμε τον σκηνογράφο τόσο".

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί μετά από πέντε εβδομάδες. Παραμονές πρεμιέρας δηλαδή. Σε δύο εβδομάδες κανονικά είχαμε πρεμιέρα. Κανονικά το κόστος της αποχώρησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έκανε. Γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου, οι αποζημιώσεις είναι πολύ υψηλές σε μία τέτοια περίπτωση» ανέφερε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Θα κινηθεί νομικά; «Δεν αποκλείεται, απλά είναι κάτι το οποίο έχει μακρινό ορίζοντα. Δηλαδή η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή», απάντησε.

Σχετικά με το πως τον ενημέρωσαν για την ακύρωση, είπε: «Με ένα μήνυμα ότι η παραγωγή σταματάει, δε συνεχίζεται. Καλή τη πίστη ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά, χωρίς να έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια που θα έπρεπε να έχουμε υπογράψει. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει το ιστορικό των ανθρώπων. Αν το ακολουθήσει το Αυλαία και αποζημιώσει τους ανθρώπους, έχει καλώς. Εάν δεν, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πράξη αλητείας».