«Είπα ότι δοκίμασα χόρτο στο λύκειο και είδα εξώφυλλο εφημερίδας να γράφει ότι είμαι...» - Φανερά ενοχλημένος ο Ιωάννης Παπαζήσης

Πώς αντέδρασε;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είπα ότι δοκίμασα χόρτο στο λύκειο και είδα εξώφυλλο εφημερίδας να γράφει ότι είμαι...» - Φανερά ενοχλημένος ο Ιωάννης Παπαζήσης

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24/10 ο Ιωάννης Παπαζήσης. Ο ηθοποιός μίλησε αναλυτικά για όλους και για όλα, από την καριέρα του μέχρι και την προσωπική του ζωή και την σχέση του με τον γιο που έχει αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του, Βανέσα Αδαμοπούλου (δείτε εδώ την εξομολόγησή της για την συνεπιμέλεια του παιδιού).

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα που είχε κυκλοφορήσει πριν από χρόνια, στο οποίο ανέφερε πως είχε δοκιμάσει ναρκωτικά όταν πήγαινε ακόμη λύκειο και έγραψαν πως είναι ναρκομανής. Παρόλα αυτά, δεν κινήθηκε ποτέ νομικά και εξήγησε γιατί.

Η ενόχληση του Ιωάννη Παπαζήση για ψευδές δημοσίευμα που κυκλοφόρησε

«Δεν με ενοχλούν αυτά που γράφονται για μένα. Το μόνο που διάβασα στα 20 χρόνια καριέρας και με εκνεύρισε ήταν ένα δημοσίευμα που είχαν πει για μένα. Σε μια συνέντευξη που είχα δώσει με ρώτησαν αν έχω δοκιμάσει ποτέ απαγορευμένες ουσίες και είπα ότι δοκίμασα χόρτο στο λύκειο. Είδα εξώφυλλο εφημερίδας να γράφει ότι είμαι ναρκομανής. Αυτό με είχε ενοχλήσει πολύ. Τότε δεν ασχολήθηκα καθόλου, γιατί δεν είχα καταλάβει ότι μπορώ να κινηθώ νομικά. Αν ήταν σήμερα θα είχα κινηθεί νομικά. Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ καμία καλή ούτε κακή κριτική», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο, ο ίδιος, επισήμανε για τη δουλειά του: «Προσωπικά με ενδιαφέρει να πηγαίνω παρά πέρα στην τέχνη μου. Έχω νιώσει ότι έχει κορεστεί το στοιχείο της υποκριτικής στην Ελλάδα και κινηματογραφικά, αλλά και θεατρικά. Βλέπω κοινές υποκριτικές και ίδιους ανθρώπους να μην προλαβαίνουν να βγουν από ένα ρόλο και να συστήνονται με κάτι καινούργιο. Δεν μιλάω για τους ανθρώπους που τρέχουν να βγάλουν τα προς το ζην. Μιλάω για αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να κάτσουν έξι μήνες να δουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να βελτιωθούν».

Και συμπλήρωσε: «Στην σχολή ήμασταν χωρισμένοι σε αυτούς που κοιτάνε την τέχνη και σε αυτούς που τρέχουν καβάλα στο άλογο. Αν καταφέρεις να κάνεις την τέχνη σου καβάλα στο άλογο, πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα και αν δεν το καταφέρεις να παρατήσεις την δουλειά. Πρέπει να μπορείς να επαναπροσδιορίζεις την τέχνη σου και να έχεις να πεις πράγματα. Εγώ προτιμώ να κατέβω από το άλογο παρά να πέσω από το άλογο».

«Ένιωσα να “καίγομαι” όταν έκανα σειρά σε καθημερινή βάση. Στην καθημερινή σειρά μπορεί να είμαστε εδώ οι δύο μας και να είμαστε ερωτευμένοι αλλά δεν ξέρεις αν σε πέντε επεισόδια θα είμαστε αδέλφια. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να υποστήριξη την τέχνη σου. Κάπως έτσι ”κάηκα” σε καθημερινή σειρά», κατέληξε.

Και στη συζήτηση για τα σχόλια στο twitter που δέχεται σε επεισόδια ρόλων που έχει παίξει, είπε: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη έκφραση που γελάω. Λύγισε το Twitter; Έπεσε το Twitter. Θα έπρεπε να είχα ένα τεράστιο πουλί εδώ» και μόλις τον ενημέρωσαν πως το σήμα που είχε η πλατφόρμα έγινε X, δήλωσε: «Έφυγε το πουλί; Τι Χ; Αυτό το άνω των 18; Κάποια πράγματα δεν τα εκτιμώ καθόλου αλλά θεωρώ ότι έχει μυαλό, θα δω το Χ και θα το εγκρίνω. Θεωρώ ότι για αυτό το έκανε το Χ».