Φώφη Γεννηματά: Δύο χρόνια μετά τον θάνατό της - Η ανακοίνωση του συζύγου της, Ανδρέα Τσούνη

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Δύο χρόνια από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή θα συμπληρωθούν αύριο, Τετάρτη 25/10. Η πολιτικός διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018, μίλησε "ανοιχτά" για τη μάχη που έδωσε, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει και έτσι σκόρπισε ανείπωτο θρήνο στην οικογένειά της, τον σύζυγό της, Ανδρέα Τσούνη, και τα τρία τους παιδιά (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από το μνημόσυνο).

Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, ο σύζυγός της προχώρησε σε μία ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την Τρίτη 24/10, αποκαλύπτοντας πως θα πραγματοποιηθεί μία συγκέντρωση με τα αγαπημένα της πρόσωπα και όσους επιθυμούν να παρευρεθούν για να την τιμήσουν, στο Α' Νεκροταφείο.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Τσούνη δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3 η ώρα θα μαζευτούμε στο Ά Νεκροταφείο φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, να πούμε ένα ακόμα αντίο στην πολυαγαπημένη μας Φώφη», σημείωσε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Δείτε επίσης: «Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας...» - Τσακίζουν κόκαλα οι αποκαλύψεις του Τσούνη για την Φώφη Γεννηματά

Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3 η ώρα θα μαζευτούμε στο Ά Νεκροταφείο φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, να πούμε ένα ακόμα αντίο στην πολυαγαπημένη μας Φώφη.

Posted by Andreas Tsounis II on Saturday, October 21, 2023

Η συγκινητική ανάρτησή του για την ονομαστική εορτή της

«Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλεντάει. Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν πρόσκληση. Η Φώφη λείπει. Μου λείπει πολύ, λείπει από τα παιδιά, από όλους τους συγγενείς. Λείπει από όσους την αγάπησαν και πίστεψαν σε αυτήν. Και ήταν πολλοί. Λείπει το χαμόγελο της, η τόλμη και η αποφασιστικότητα της, το ήθος και η εντιμότητα της, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα.

Λείπει το ανθρώπινο πρόσωπο που είχε φέρει στην πολιτική. Συνεχίζουμε στο δρόμο της, δεν την ξεχνάμε, τιμούμε την παρακαταθήκη της. Συνεχίζουμε στο ζεϊμπέκικο της ζωής που μας δίδαξες και μόνον εσύ ήξερες να χορεύεις τόσο αληθινά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Τσούνης.

Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλενταει. Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν...

Posted by Andreas Tsounis on Friday, January 6, 2023