«Ένας άνθρωπος δυναμισμό και με γενναίο χαρακτήρα...» - Η συγκινητική ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για τη Φώφη Γεννηματά

Δείτε την ανάρτηση

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού 25/10, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια, 25 Οκτωβρίου 2023, από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο (δείτε εδώ την ανάρτηση του άντρα της).

Η συγκινητική ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για τη Φώφη Γεννηματά

"Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπειά της και την ακεραιότητα της. Ένας άνθρωπος με περισσή ευγένεια με δυναμισμό και με γενναίο χαρακτήρα.
Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50 έως 69 που ήταν μέχρι τώρα. Πάνω από 300.000 γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας και έχουν ήδη εντοπιστεί πάνω από 15.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους.

Νιώθω περήφανος που ως Υπουργός Υγείας έβαλα το δικό μου λιθαράκι για αυτό το σπουδαίο κοινωνικό πρόγραμμα.

Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση σώζει ζωές."

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Το τελευταίο post της Φώφης Γεννηματά

"Σαν σήμερα ο ελληνικός λαός σφράγισε το Συμβόλαιο με την Αλλαγή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, ήταν το σύνθημα της εποχής. Σύνθημα που μέσα του σπαρταρούσε το αίτημα για δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, δικαιοσύνη, ισότητα, εθνική περηφάνια.

Στο άκουσμα της μεγάλης νίκης, χιλιάδες ανθρώπων ξεχυθήκαμε στους δρόμους. Οι μνήμες μου είναι νωπές, να κατεβαίνουμε κατά χιλιάδες την Πανεπιστημίου. Ένα ορμητικό ποτάμι νέων με τις σημαίες ψηλά, με τη μέθη της νίκης και τα όνειρά μας για μια Ελλάδα που θα αγκαλιάζει όσους για δεκαετίες ήταν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Με τον ήλιο να φωτίζει κάθε απόκληρο, κάθε μη προνομιούχο, αποκλεισμένο, καταπιεσμένο.

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή και άλλαξε τη μοίρα του. Η ελπίδα δεν διαψεύστηκε. Το έργο των κυβερνήσεων της Αλλαγής απλώνεται στο σήμερα και μας στήριξε στα δύσκολα. Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή."