«Ατάλαντη που ερμηνεύει "γυφτοτράγουδα"» - Τα ρατσιστικά σχόλια για την Μαρίνα Σάττι μετά την ανακοίνωση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Eurovision

«Mε το κάθε ζαβό που στέλνουμε, ποιανού ανηψιά είναι;»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Είναι η είδηση των τελευταίων ημερών, το γεγονός, πως η νεαρή τραγουδίστρια, Μαρίνα Σάττι, θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2024. Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι μπορεί να έχουμε δει θετικά την επιλογή αυτή από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ (δείτε εδώ τα σχόλια), κάποια έχουν προβεί σε κάποια πολύ αρνητικά σχόλια, τα οποία αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού.

Τα αρνητικά σχόλια στη Μαρίνα Σάττι για τη συμμετοχή της στη Eurovision το 2024

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή "Super Κατερίνα", που προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Alpha, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αρκετοί χρήστες, οι οποίοι όχι απλώς κρίνουν αρνητικά τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδας, αλλά τυγχάνει να γράφουν σωρεία ρατσιστικών οχετών.

«Ατάλαντη που ερμηνεύει "γυφτοτράγουδα" και με κάτω του μετρίου φωνητικές δυνατότητες και τίποτα αξιόλογο από εμφάνιση», «άσχετη και ψωνάρα με δύο τραγουδάκια, άπατοι και στη Σουηδία», «με το κάθε ζαβό που στέλνουμε, ποιανού ανηψιά είναι;», «χειρότερη εκπροσώπηση», «πάτος και φέτος, αρλούμπες», ήταν κάποια από τα σχόλια που αναφέρθηκαν στο Twitter.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Τι είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την εκπροσώπηση της Eurovision από τη Μαρινά Σάττι

«Είναι μια εύστοχη επιλογή να μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision η Μαρίνα Σάττι, γιατί δυστυχώς η περσινή ήταν άστοχη. όχι, με την έννοια της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά τα κριτήρια δεν ήταν σωστά. Ήταν ένα νέο παιδί και άπειρο, και αυτό το εξέφρασε και στη Eurovision. Αυτοί που αποφάσισαν την περσινή εκπροσώπηση έκαναν μια σειρά από λάθη. Δε στέλνουμε ένα παιδί άπειρο, δε στέλνουμε ένα παιδί που δεν το έχουμε δοκιμάσει, και τελικώς ένα παιδί που για όλους τους δείκτες που λέμε και στα μαθηματικά, δεν ήταν σωστή επιλογή, για να εκπροσωπήσει τα χρώματα της χώρας μας στο διαγωνισμό τραγουδιού. Η συγκεκριμένη επιλογή της κυρίας Μαρίνας Σάττι, είναι σωστή επιλογή, γιατί είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια, έχει τσαγανό και είναι ένας μικρός δαίμονας, που μπορεί να εκπλήξει σε αυτή την τρίλεπτη διαδικασία, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Δεν είναι να πεις κάνω μία συναυλία και μπορώ να δείξω τις όποιες αρετές μου. Εκείνη πληροί τις προϋποθέσεις, για να έχουμε μία αξιόλογη εκπροσώπηση της Ελλάδας. Κανονικά στο διαγωνισμό τραγουδιού η κάθε χώρα να λέει κάτι με δικό της στίχο, με τα πολιτιστικά της στοιχεία και χαρακτηριστικά. Τα αγγλικά, όμως είναι μια κοινή γλώσσα, αν έχουμε δει χώρες να κερδίζουν με το δική της γλώσσα», σημείωσε αρχικά ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης: Την εισβολή του Ανδρέα Μικρούτσικου στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη

«Δεν είναι απαραίτητο, όταν επιλέγουμε έναν γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος έχει εμπειρία, ότι θα τα πάμε και καλά. Αυτό που έκανε η ΕΡΤ πέρυσι, νομίζω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το όνομα, άρα και μια “διαπλοκή” προσώπων. Δηλαδή, μια ισχυρή οικογένεια που είχε έναν καλλιτέχνη και κάπου οι άνθρωποι της ΕΡΤ αντί να χαϊδέψουν την ουσία, δηλαδή τη μουσικότητα και τη σωστή εκπροσώπηση, χάιδεψαν ημέτερα συμφέροντα, δε θα πω τίποτα άλλο», κατέληξε.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: