Νίκος Συρίγος: «Ήταν δύσκολο το διαζύγιο από την πρώην μου...» - Η συγλονιστική του εξομολόγηση στην εκπομπή "Μπαμπά-δες"

«Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Νίκος Συρίγος: «Ήταν δύσκολο το διαζύγιο από την πρώην μου...» - Η συγλονιστική του εξομολόγηση στην εκπομπή

Στην απογευματινή εκπομπή "Μπαμπά-δες", που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ1, και τον Τάσο Ιορδανίδη, παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Συρίγος, και μεταξύ άλλων μίλησε για το διαζύγιό του, αλλά και για τη σχέση του με τις κόρες του.

Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Νίκου Συρίγου

Η υστεροφημία του ανδρός είναι η μεγαλύτερη αξία του, και πάντα έχω στο μυαλό μου τι θα πω και τι θα κάνω, για να μην ντραπούν τα παιδιά μου. Τα παιδιά είναι ο πιο αυστηρώς κριτής. Καμαρώνω, όταν οι κόρες μου ανοίγουν συζήτηση για αυτά που έχω γράψει, ιδίως η μικρή, επειδή η μεγάλη ασχολείται με τα δικά της προβλήματα.

Οι κόρες μου είναι 22 και 15. Η πρωτότοκη κόρη μου δεν είναι βιολογικό μου παιδί. Είναι από τον πρώτο γάμο της μαμάς της με έναν Ολλανδό και εγώ την πήρα στα χέρια μου και όταν ήταν 13-14 μηνών. Όταν, λοιπόν, με σύστησε η μαμά της λέει "από εδώ ο Νίκος". Η Εύα επειδή έχει και την ολλανδική γλώσσα μέσα της με φώναξε για πρώτη φορά “Νούκι” και από τότε έμεινε. Μέχρι να γεννηθεί η αδερφή της, η Έλενα, με έλεγε "Νούκι". Μετά για να μην μπερδεύεται η μικρή μου λέει "από εδώ και πέρα, πως θα σε φωνάζω μπαμπά", και από τότε έτσι με λέει.

Δείτε επίσης: Έξαλλος ο Νίκος Συρίγος με το Light

Δεν ξέρω, αν το έκανε, επειδή ένιωσε την ανάγκη, αλλά εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να την κάνω να αντικαταστήσει τον μπαμπά της με εμένα. Αλλά καταλάβαινε, πως την αγαπάω, όπως ο μπαμπάς της. Ο βιολογικός της πατέρας ήταν παρών, και έχουν ακόμα σχέσεις κανονικά, απλά τους χωρίζει η απόσταση.

Δεν μπορώ να διαχωρίσω τις κόρες μου, τη βιολογική από τη θετή, και νομίζω, πως το αντιλαμβάνονται και οι δύο. Και είναι κάτι που καμαρών στη ζωή μου, που δεν της ξεχωρίζω. όταν αποφάσισα να παντρευτώ τη μαμά της Εύας, ήρθε κόσμος και μου είπε, πως θα μεγαλώσεις ένα παιδί που δεν είναι δικό σου. Αν υπάρχουν άνθρωποι που το σκέφτονται αυτό, η κοινωνία έχει πρόβλημα, γιατί τα παιδιά είναι πάντα χαρά. Και μακάρι, να είχα τη χαρά να μεγαλώσω κι άλλα παιδιά σαν την Εύα.

Γεννήθηκα μπαμπάς. Η μαμά μου κράταγε κάποτε ένα μωρό, το οποίο το φρόντιζα. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μεγαλώνεις ένα παιδί. Ενώ από πολύ μικρός ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, κάποτε σκέφτηκα να γίνω νηπιαγωγός, γιατί λατρεύω τα παιδιά.

Η μαμά μου το 2000, στην αρχή της χιλιετίας, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, και ενώ ήταν σε αμαξίδιο έκανε γενική στο σπίτι. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και μόλις γεννήθηκα, και έγινε μπαμπάς τα παράτησε και ασχολήθηκε με το εμπόριο, επειδή ήθελε να είναι παρών. Είναι σημαντικό να μη χάνεις τίποτα από τα παιδιά σου.

Ένας χωρισμός, ακόμα κι αν είναι βελούδινος, είναι ένας μικρός θάνατος, γιατί νεκρώνει το μέσα σου, αφού επενδύεις σε έναν άνθρωπο. Ήταν ένα δύσκολο διαζύγιο, αλλά δε φτάσαμε σε ακρότητες. Τα παιδιά ήταν ανασταλτικός παράγοντας, για να χωρίσουμε, αλλά έτσι οφείλεται να γίνεται για τις εντάσεις. Σκεφτόμουν πολύ καιρό να μη χωρίσω για τα παιδιά, αλλά εκείνα το αντιλαμβάνονται, όταν ο καθένας πάει στο δωμάτιό του. Να βάζω τα κορίτσια για ύπνο, ήταν αυτό που μου έλειψε περισσότερο από τη νέα μου ζωή.

Στη νέα μου ζωή είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεται η σύντροφος τα παιδιά σου και το ρόλο σου ως πατέρας, και σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ καλά. Για να μπεις σε μία νέα σχέση πρέπει να είσαι ερωτευμένος, επειδή είναι μεγάλη δύναμη, πρέπει να συνεργάζεται ο ερωτευμένος με τον πατέρα.

Αν κάποιος πληγώσει τις κόρες μου, θα της μάθω να πάνε στον επόμενο. Αν ο "μπαγάσας" που τις πλήγωσε με γνωρίσει θα καταλάβει, μόνο από τα μάτια μου το λάθος του. Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια. Έχω γνωρίσει τα φλερτ τους, και πάντα καταλαβαίνω, ότι είναι ερωτευμένες.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: