Ο Αμούτζας "έσπασε" τη σιωπή του για το θάνατο του στον Σασμό: «Πονάει η απώλεια του...»

«Στην τρίτη αυτή σεζόν, όταν πήγαινα στο γύρισμα, απλά έκανα...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ο Αμούτζας

Καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA, Καλύτερα δεν γίνεται βρέθηκε το Σάββατο 28/10 ο Γιώργος Αμούτζας. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος του στην πολύ επιτυχημένη σειρά, Σασμός. Το επεισόδιο θα προβληθεί αύριο Δευτέρα 30/10 (δείτε το trailer) και ήδη οι τηλεθεατές δηλώνουν συγκλονισμένοι.

Στο twitter ήδη έγινε trend, με τον κόσμο που βλέπει φανατικά τον Σασμό να μην πιστεύει πως θα σκοτώσουν έναν τέτοιο χαρακτήρα, αφού ήθελαν να τον δουν μέχρι το τέλος.

Οι αποκαλύψεις του Αμούτζα για τον Σασμό

«Πονάει, ρε παιδί μου. Σίγουρα πονάει η απώλεια του Νικηφόρο μέσα μου. Πονάει γιατί χαιρετώ αυτό το παιδί, χαιρετώ αυτό το καλό μου φιλαράκι», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Από την άλλη όμως σεναριακά, όλο αυτό το οποίο συνέβη, ήταν σπουδαίο. Είναι μυθοπλασία. Εγώ μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε αυτά τα 20 επεισόδια της τρίτης σεζόν… τα πάντα».

Σε άλλο σημείο, σχολίασε: «Στην τρίτη αυτή σεζόν, όταν πήγαινα στο γύρισμα, απλά έκανα τον σταυρό μου. Το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής του, το γνώριζε από την πρώτη στιγμή ο κολλητός του και δεν του το έλεγε. Ο Μαθιός ήταν ο πατέρας του και ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε αυτόν που πίστευε για πατέρα του».

Έτσι πεθαίνει

Ο Νικηφόρος έχει πάει στο καφενείο του Παντελή για να αντιμετωπίσει τον Παύλο Βρουλάκη. «Εσύ ρε έδωσες εντολή να σκοτώσουν τον παππού μου στη φυλακή;», θα τον ρωτήσει ο νεαρός άντρας, προτάσσοντας το όπλο προς το μέρος του. Ο Αντρέας, ο Τηλέμαχος και ο Λάζαρος θα προσπαθήσουν να τον ηρεμήσουν, ωστόσο ο Νικηφόρος από τον θυμό δεν βλέπει κανέναν μπροστά του και πυροβολεί. Η σφαίρα του θα περάσει ξυστά από το χέρι του Παύλου και ο Λάζαρος για να προστατεύσει τον ξάδελφό του Αντρέα με κάθε τρόπο, θα πιάσει από πίσω τον Νικηφόρο και θα τον πυροβολήσει. Ο νεαρός θα πέσει κάτω, ενώ μια λίμνη αίματος θα αρχίσει να δημιουργείται γύρω του.

Ο Παντελής και η Αννα θα τηλεφωνήσουν στον Μαθιό να του πουν τι συνέβη, ενώ η Στέλλα που θα είναι παρούσα τη μοιραία στιγμή, θα καλέσει το ασθενοφόρο. Κανείς δεν θα μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Ο Αντρέας προτρέπει τον Λάζαρο να τραπεί σε φυγή. «Φύγε και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σου μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο χωριό. Κρύψου και θα έρθω να σε βρω με τον Τηλέμαχο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν», θα του πει και ο άντρας θα τρέξει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ψυχορραγώντας. Ο Μαθιός κλονίζεται από τα νέα και τρέχει να βρει τη Βασιλική σε έξαλλη κατάσταση, η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί στο παιδί τους. Τα πάντα μαυρίζουν γύρω της και το μόνο που τη νοιάζει είναι να βρει ζωντανό τον μοναχογιό της.

Δείτε επίσης: Σασμός: «Εγώ τον σκότωσα, εγώ πυροβόλησα τον Στεφανή!» - Ο Μαθιός αφήνει έγκυο την Βασιλική και παραδίνεται!

Φτάνει, λοιπόν, στο νοσοκομείο και ζητά να τον δει. «Αφήστε με να δω το παιδί μου, να το κρατήσω στα χέρια μου», τους λέει και οι γιατροί δεν μπορούν να της χαλάσουν χατίρι. Ο Νικηφόρος αναγνωρίζει την παρουσία της μητέρας του και της ζητά με μισόλογα όταν γίνει καλά να πάνε οι τρεις τους ένα μεγάλο ταξίδι. Εκείνη δεν μπορεί παρά να του το υποσχεθεί και λεπτά αργότερα κλείνει τα μάτια του για πάντα. Ο θρήνος της θα γίνει αντιληπτός σε κάθε χώρο του παγωμένου νοσοκομείου και οι συγγενείς της που θα βρίσκονται έξω από το δωμάτιο της εντατικής, θα καταλάβουν. Η οικογένεια των Σταματάκηδων βυθίζεται στο πένθος. Η βεντέτα ανοίγει ξανά και η Ανω Ποριά μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου το μίσος και η δίψα για αίμα κυριαρχεί. Καθώς η πρώτη νύχτα πέφτει, κανείς πια δεν είναι ασφαλής.

Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη, 22 χρόνια πριν, δημιουργεί πάλι σχίσμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες και ο σασμός φαίνεται να ματαιώνεται οριστικά.