«Δεν γίνεται να επιδεικνύουν τα λίπη, να δείχνουν ότι το πρότυπο είναι μία 100 κιλά που τα πετάει κι έξω» - Χείμαρρος ο Περικλής Κονδυλάτος

«Καλώ τον κόσμο που έχει τις ίδιες απόψεις με μένα να μη φοβάται να βγει και να τα πει»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν γίνεται να επιδεικνύουν τα λίπη, να δείχνουν ότι το πρότυπο είναι μία 100 κιλά που τα πετάει κι έξω» - Χείμαρρος ο Περικλής Κονδυλάτος

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, Πρωινό Σουσού, έκανε ο Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος μίλησε για τα πρότυπα ομορφιάς, ενώ απάντησε και για τον ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Αποστολόπουλο, μετά τον καβγά τους στον αέρα του Γειά σου.

Οι δηλώσεις του, ωστόσο για τα πρότυπα ομορφιά και τις γυναίκες με τα παραπάνω κιλά είναι εκείνες που προκάλεσαν μεγαλύτερη αίσθηση, ξεκινώντας μία μεγάλη κουβέντα στο πλατό. Ο σχεδιαστής κοσμημάτων υποστηρίζει πως δεν είναι σωστό να προβάλλονται γυναίκες με παραπάνω κιλά στις διαφημίσεις, αν και γενικότερα αναφέρει πως δεν έχει πρόβλημα με το περιττό βάρος.

Οι δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου

«Οι Ελληνίδες θα έλεγες ότι έχουν την αίσθηση του μέτρου, δεν το βλέπω πια αυτό στο δρόμο όμως. Βλέπω κορίτσια με παραπάνω κιλά να βγάζουν κοιλιές έξω, που δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, αλλά αυτό με το body shaming και όλα αυτά τα κινήματα... λίγο έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει, να επιδεικνύει τα λίπη. Δεν γίνεται να βλέπουμε διαφημίσεις με υπέρβαρες γυναίκες να χορεύουν μπαλέτο ή διαφήμιση για σερβιέτα που να μας δείχνει ότι το πρότυπο είναι μία 100 κιλά που τα πετάει κι έξω. Κάποια στιγμή πρέπει να βγει κάποιος με θάρρος και να τα πει, γιατί ζούμε την εποχή του politically correct που όλοι φοβόμαστε να μιλήσουμε. Έχουμε χάσει το μέτρο και καλώ τον κόσμο που έχει τις ίδιες απόψεις με μένα περί μόδας, αισθητικής και πολιτισμού να μη φοβάται να βγει και να τα πει. Δεν θα μας αντιστρέψουν τα σωστά που ξέρουμε. Το σωστό είναι ένα, είναι το υγιές, αυτό που λένε οι γιατροί», είπε χαρακτηριστικά.

Και για τη διαμάχη με τον Νίκο Αποστολόπουλο, επισήμανε: «Δεν έχω μετανιώσει. Είπα ότι αν υπήρξα λίγο αιχμηρός και αυστηρός έγινε διότι κρίθηκε η επαγγελματική μου ιδιότητα και του κύριου Ζούλια, τα βιοποριστικά μας μέσα, και έπρεπε να αμυνθούμε. Αυτό ακριβώς συζητήσαμε με τη δικηγόρο μας, αυτή είναι η γραμμή μας εμάς, ότι ο τρόπος που αντιδράσαμε ήταν καθαρά άμυνα για να προστατευτούμε από κακόβουλα σχόλια που έθιγαν την επαγγελματική μας ιδιότητα» (δείτε εδώ τη δημόσια απάντηση του Βασίλη Ζούλια).