Σοφία Βόσσου: «Θεωρώ ατυχέστατο αυτό που είπε ο Light» - Στο πλευρό του Ανδρέα Μικρούτσικου και η τραγουδίστρια

Όσα δήλωσε στο youweekly.gr

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Θέση υπέρ του Ανδρέα Μικρούτσικου, και απέναντι σε όσα είπε ο Light τις τελευταίες μέρες, πήρε η Σοφία Βόσσου. Το youweekly.gr επικοινώνησε με την τραγουδίστρια το μεσημέρι της Τρίτης 31/10, με εκείνη να απαντάει αρχικά για την έκφραση «απολίθωμα», που ανέφερε στο live του Fame Story ο τράπερ δίπλα στο κομμάτι «Ντερμπεντέρισσα», αλλά και για τα σχόλια που αντάλλαξαν οι δύο άντρες τις προηγούμενες μέρες.

«To θεωρώ ατυχές, ατυχέστατο», αναφέρει αρχικά η Σοφία Βόσσου για το πρώτο σχόλιο του Light, για να συμπληρώσει: «Είναι αυτό που είπε και ο Αντώνης Ρέμος, για να υπάρχουμε χρειαζόμαστε τις ρίζες μας, όπως είναι σε πρώτο βαθμό οι γονείς μας. Δεν φυτρώνουμε, από κάπου μαθαίνουμε, και αυτό το εξελίσσουμε».

Σοφία Βόσσου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

«Και ο Light από κάπου αλλού έμαθε»

Όπως συνεχίζει η Σοφία Βόσσου: «Ως μουσικοί μαθαίνουμε από τους προηγούμενους. Και ο Light ακόμα, σε αυτό που κάνει, από κάπου αλλού έμαθε, από κάποιους πιο παλιούς που άκουσε ως παιδί. Θα πει “απολιθώματα” και τους μουσικούς της δικής του σχολής; Γι' αυτό το θεωρώ ατυχές. Δεν το βάζω σε επίπεδο συντηρητισμού, ότι υπάρχουν ιερά και όσια που δεν πρέπει να αγγίζουμε, γιατί δεν είμαι αυτής της άποψης, αλλά πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει ηλικία. Για να υπηρετείς κάθε είδος μουσικής, από κάποιον διδάχτηκες, που ήταν πιο πριν από εσένα».

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στην ατάκα του τράπερ για τα «ΚΑΠΗ» (διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες», η Σοφία Βόσσου απαντάει: «Είναι το στυλ του “θράσους”, να προβάλλουμε ότι κάτι είμαστε, ένα στυλ που “πουλάει”. Αλλά ο Ανδρέας είναι αυτός που είναι, και οποιοσδήποτε μιλάει για κάποιον άλλον, με αυτόν τον τρόπο, τον δικό του εαυτό μειώνει, όχι αυτόν που απευθύνεται».

Σοφία Βόσσου
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

«Έγινα έξαλλη, αλλά μιλάμε για ένα βαθύτερο πρόβλημα»

Σε ερώτησή μας για τα δικά της συναισθήματα, παρακολουθώντας το ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου (δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες), η τραγουδίστρια έχει να απαντήσει: «Σαφέστατα ο καθένας μπορεί να γίνει έξαλλος ακούγοντας αυτά τα πράγματα, κι εγώ έγινα έξαλλη, αλλά μιλάμε για ένα βαθύτερο πρόβλημα. Είναι ένα στυλ που πουλάει και το ενισχύουμε όλοι, με τη μουσική αμορφωσιά αυτής της χώρας».
Όπως καταλήγει: «Στην Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να διδάσκεται η μουσική με σοβαρότητα, για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους φαινόμενα από τα νεότερα παιδιά. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, και το λέω λόγω της συναναστροφής μου μαζί τους, όταν τους διδάσκω, που δεν γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί οι συνθέτες. Αυτό ξεκινάει από τα σχολεία και την παιδεία».