«Ο Αίας Μανθόπουλος που γνώρισα»: Τι δηλώνει για τον ηθοποιό στενός του φίλος

Οι πλάκες, η βασιλόπιτα και η απουσία που συζητήθηκε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πριν από τρεις εβδομάδες ότι ο Αίας Μανθόπουλος νοσηλεύεται στην εντατική, καθώς και ότι έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες αργότερα. Σαν σήμερα (2 Νοεμβρίου) ο ηθοποιός θα είχε τα γενέθλιά του, με το youweekly.gr να επικοινωνεί με έναν αγαπημένο του φίλο και να ταξιδεύει μαζί του στις αναμνήσεις μίας ζωής.

Ο λόγος για τον PR manager Γιάννη Καζανίδη, με τον οποίο τους έδενε μία φιλία δεκαετιών από τα μέσα των 90s μέχρι το 2010. «Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων και είχαμε ήταν μία μεγάλη παρέα με τον Αίαντα, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, τον Κώστα Ζήκο, μετά τον Βλάσση Μπονάτσο και τον Κώστα Κόκλα», θυμάται εκείνος σημειώνοντας πως μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην έβγαιναν τόσο συχνά, αλλά κρατούσαν επαφές και αναπολούσαν με αγάπη τις κοινές τους εξόδους.

Γιάννης Καζανίδης
Ο Γιάννης Καζανίδης στην κηδεία του Αίαντα Μανθόπουλου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

«Με τον Αίαντα πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου»

Δίνοντάς μας μία γεύση, ταξιδεύουμε στο nightlife μίας άλλης δεκαετίας, με αποκριάτικα πάρτυ που γίνονταν talk of the town. «Όταν δούλευα στο Kahlua, κάθε Απόκριες ντυνόμουν θεματικά με τους φίλους μου. Μία χρονιά είχα ντυθεί Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τάκης Ζαχαράτος πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Βασίλειος Κωστέτσος πρίγκιπας του Εδιμβούργου και μόλις με είδε ο Αίαντας έπεσε κάτω απ' τα γέλια», θυμάται χαρακτηριστικά από εκείνη την περίοδο, καθώς και τις εποχές που δεν υπήρχαν εφαρμογές για ταξί και το έριξαν στο... περπάτημα: «Είχα πάει στο σπίτι του στην Παιανία, κι επειδή κάτι είχε χαλάσει στο αμάξι του περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τη Μεσογείων, επειδή δεν βρίσκαμε ταξί με τίποτε!».

Βασιλόπιτα με γάλα κανείς; Για εκείνους έγινε το ιδανικό πρωινό μία Πρωτοχρονιά, αφού δεν βρισκόταν και τίποτα άλλο στο σπίτι: «Πεινάγαμε πολύ κι επειδή δεν είχαμε τίποτα άλλο να φάμε, βάλαμε στη μέση ένα τεράστιο μπολ γεμάτο γάλα, βουτήξαμε τη βασιλόπιτα μέσα και τρώγαμε με τα κουτάλια, ο Αίας, ο Ζαχαράτος κι εγώ. Τη φάγαμε όλη!». Και συνεχίζει: «Περάσαμε μαζί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, ο Αίας ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ηθοποιός, πολύ συναισθηματικός. Έχω πολλά να θυμάμαι από τον Αιάντα, γέλια και χαρές, ήταν εξαίρετο πλάσμα. Παρόλο τον πόλεμο που δέχτηκε, ήταν βαθιά ευγενής».

Παιδιά Μανθόπουλου
Τα παιδιά που απέκτησε ο Αίας Μανθόπουλος με την Στέλλα Τσιάτσιου, στο τελευταίου του «αντίο»
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η ξαφνική απώλεια, και η απουσία από την κηδεία

Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί πριν από περίπου δύο μήνες, στο εστιατόριο του Γιάννη Καζανίδη στο Κολωνάκι, το Namor, όταν τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν στο μεσοδιάστημα μέχρι την επικοινωνία μας. Στην κηδεία του έδωσαν το παρών πολλοί αγαπημένοι συνάδελφοι του ηθοποιού, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Κώστας Κόκλας και ο Μανούσος Μανουσάκης, με τον οποίο ήταν ξάδερφοι. «Ράγισα όταν είδα το αγοράκι και το κοριτσάκι του, που του μοιάζουν πάρα πολύ, αλλά με ενόχλησε το γεγονός ότι δεν είχε έρθει ο γιος του με την Δέσποινα Παπαθανασίου. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, αλλά με τον θάνατο ενός ανθρώπου εξιλεώνονται τα πάντα. Απλά έστειλαν ένα στεφάνι».