"Ζήνα το βράδυ": Η αποκάλυψη της Ζήνας Κουτσελίνη για συμφωνία της Ρούλας Πισπιρίγου με το Μάνο Δασκαλάκη

Το παρασκήνιο πριν την πρώτη τους συνέντευξη...

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor

Πρεμιέρα έκανε χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, η εκπομπή της "Η Ζήνα το βράδυ", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Star. Με αποκαλύψεις ξεκίνησε το νέο εγχείρημα της Ζήνας Κουτσελίνη. Λίγες μέρες μετά από την άκρως εκμυστήρευση συγκρατούμενης της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη ζωή της στη φυλακή (δείτε εδώ τι είπε), η γνωστή παρουσιάστρια "έφερε" στο φως μία "συμφωνία" που είχε κάνει με τη μητέρα από την Πάτρα, και ο πρώην σύντροφός της, Μάνος Δασκαλάκης παραχωρήσουν την πρώτη τους συνέντευξη στην μεσημεριανή εκπομπή της "Αλήθειες με τη Ζήνα", μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης (δείτε εδώ τι είχαν δηλώσει).

Η "συμφωνία" της Πισπιρίγκου off camera

Υπενθυμίζουμε, πως το ζευγάρι είχε δώσει την πρώτη εκείνη συνέντευξη, προκειμένου να απαντήσει στου ειδικού για τη μεγάλη τραγωδία της οικογένειας, την απώλεια των τριών παιδιών τους. Το ζευγάρι από την Πάτρα είχε έρθει πολύ κοντά με το δημοσιογράφο, Γιώργο Σόμπολο, λόγω των συχνών δηλώσεων και του ρεπορτάζ που έκανε εκείνος.

Στην εκπομπή είχε προβληθεί μόνο η συνέντευξη των γονιών των άτυχων παιδιών, τώρα ένα νέο ντοκουμέντο ήρθε στην επιφάνεια, που δείχνει μερικά λεπτά πριν αρχίσουν τη βιντεοσκόπηση. Το ζευγάρι μιλάει για λίγο με το δημοσιογράφο, ο οποίος τους εξηγεί τι θέλει το κοινό να μάθει από αυτούς, ενώ κάνουν διάφορους ελέγχους στον ήχο. Σε αυτό το σημείο ακούγεται η μητέρα να λέει «Τις περισσότερες ερωτήσεις για τα παιδιά θα της απαντήσει ο Μάνος», "καθοδηγώντας" έτσι και το ρεπόρτερ να ρωτάει το σύζυγο. Ενώ ο πατέρας είπε, «και είναι και η πρώτη για τις ημερομηνίες και τα βασικά».

Εκείνος της απάντησε, ότι «έχω κάποιες ερωτήσεις για το Μάνο και κάποιες για εσένα, και κάποιες κοινές, δε θα γίνει κάποια διάκριση, είστε οικογένεια, είστε μαζί, είστε δύο».

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Το ξεκαθάρισμα του Αλέξη Κούγια για την παραίτηση από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Κούγια για την παραίτησή του από την υπόθεση της Πάτρας και την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου την Παρασκευή 20/10. Αμέσως το δικαστήριο όρισε τρεις νέες συνηγόρους για την κατηγορούμενη (δείτε εδώ ποιες είναι) και δόθηκε μία πιθανή ημερομηνία για τη νέα δίκη.

Το Σάββατο 21/10, ωστόσο, ο ποινικολόγος μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, εξήγησε πως πρόκειται για μία τυπική παραίτηση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πελάτισσά του, όπως δεν έχει συμβεί με κανέναν άλλο κατηγορούμενο σε όλα αυτά τα χρόνια της εργασίας του ως δικηγόρος.

«Ήταν μία κίνηση τακτικής, γιατί η κ. Πρόεδρος, προκατειλημμένη, ήθελε να απολογηθεί η κατηγορούμενη χωρίς την παρουσία δικηγόρου, οπότε ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνει αυτό ήταν να δηλώσω την παραίτησή μου. Γι' αυτό μίλησα για τυπική παραίτηση. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κατηγορούμενο, σε πολλές δύσκολες υποθέσεις, και αυτό θα γίνει και τώρα. Θέλω να μιλήσω με την κατηγορουμένη για πράγματα που έχω σκοπό να κάνω, για να τα εγκρίνει. Δεν έχω κάνει ποτέ αίτημα εξαιρέσεως, δεν θέλω να το αλλάξω λίγο πριν συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Θα επανέλθω την Πέμπτη στο δικαστήριο», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν αμφισβητώ την κρίση του δικαστηρίου, αμφισβητώ τη διαδικασία. Βλέπω τις κινήσεις του δικαστηρίου που δεν το ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, ούτε η άποψη της υπερασπίσεως κατηγορούμενης, το δικαστήριο όρισε 3 νεαρές δικηγόρους, οι οποίες αμφιβάλλω αν μπορούν να διαβάσουν την δικογραφία. Δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχουν, δεν γνωρίζω σε πόσα δικαστήρια έχουν παραστεί και αν γνωρίζουν βασικές αρχές της δικονομίας για την διερεύνηση μίας ανθρωποκτονίας. Θα επικοινωνήσω μαζί τους, και έπειτα θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Η κυρία κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να ακυρώσει τον διορισμό των νέων δικηγόρων και να επανέλθω κανονικά ως δικηγόρος».

«Από την πρώτη μέρα της δίκης, δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημά μας. Το δικαστήριο έφερε κάτι νοσοκόμες, και απέρριπτε αιτήματα να έρθουν επιστήμονες, είναι πρωτοφανές. Τι χρόνο να κερδίσω με την παραίτησή μου; Η απολογία της κατηγορούμενης είναι έτοιμη από την 1η μέρα, οι ισχυρισμοί έγιναν μαζί με την κατηγορουμένη αυτό. Είναι κωμικό να λένε ότι προσπαθώ να κερδίσω χρόνο», επισήμανε έπειτα.

Και κατέληξε: «Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μαλένας και της Ίριδας, μπορεί να αναβληθεί. Αν και περιμένω με λαχτάρα να εκδικαστεί, εκεί νομίζω θα γελάσει και το “παρδαλό κατσίκι” με αυτά που έχουν γίνει».

Δείτε επίσης: «Μ' έχετε εδώ έξι ώρες! Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο» - Ξέσπασε στη δίκη Πισπιρίγκου η ιατροδικαστής της 9χρονης