"Πιάστηκε" Έλληνας Influencer για φοροδιαφυγή - 10 ακόμη υποθέσεις στο φως της δημοσιότητας

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Unsplash / Katka Pavlickova
Unsplash / Katka Pavlickova

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ακουστεί πως διάφοροι Influencers έχουν μπει στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης εξαιτίας κάποιας παρανομίας τους, με πιο σύνηθες φαινόμενο την φοροδιαφυγή. Πριν από λίγο καιρό, για παράδειγμα, τα φώτα είχαν πέσει πάνω στην Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, με την ίδια να απαντά "ανοιχτά" για τις κατηγορίες που δέχθηκε.

Την Τετάρτη 1/11, ωστόσο, ήρθε στο φως άλλο ένα τέτοιο γεγονός μέσα από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, Live News. Πιο συγκεκριμένα, o διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε πως έχει εντοπιστεί ένας Έλληνας ένας Influencer, με πολύ μεγάλο κοινό και τεράστια απήχηση, ο οποίος φοροδιέφευγε συστηματικά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, ενώ αναζητούνται και άλλες περιπτώσεις.

Χαμός με τους Influencers που ερευνώνται για φοροδιαφυγή

Αυτή την περίοδο, μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, ερευνώνται τουλάχιστον δέκα ακόμη υποθέσεις με Influencers, οι οποίοι εισπράττουν υπέρογκα ποσά, χωρίς παραστατικά, αποδείξεις και τα κατάλληλα έγγραφα, από εταιρείες, οι οποίες ερευνώνται επίσης για το πώς πληρώσανε.

Συνελήφθη Influencer για διακίνηση ναρκωτικών

Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη μία Βραζιλιάνας χορεύτριας για διακίνηση ναρκωτικών, άλλο ένα γνωστό πρόσωπο εντοπίστηκε από την αστυνομία, η οποία οδηγήθηκε σε σύλληψη, καθώς αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της σε κύκλωμα κοκαΐνης.

Ο λόγος για μία 21χρονη Influencer με 165 χιλιάδες ακόλουθους, από την Βόρεια Μακεδονία, η οποία εκτελούσε και χρέη μοντέλου. Μαζί της οδηγήθηκαν σε σύλληψη και άλλα δύο άτομα, αφού βρέθηκαν να δίνουν μικροσυσκευασίες ναρκωτικών σε διάφορους πελάτες στη Μύκονο.

Η ίδια βρισκόταν στο νησί εδώ και δύο εβδομάδες και όπως παρουσίαζε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έκανε αγορές αξεσουάρ και ενδυμάτων από γνωστούς οίκους μόδας, επισκεπτόταν πανάκριβα εστιατόρια και έμενε σε πολυτελή καταλύματα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα, από τους ο οποίους ο ένας ήταν ο 34χρονος αρχηγός του κυκλώματος και ένας 35χρονος από την Βόρεια Μακεδονία. Συνελήφθη επ' αυτόφωρω κι ένας Λιβανέζος που είχε πάει σε προκαθορισμένο σημείο για να αγοράσει ναρκωτικά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 437 ναρκωτικά δισκία XTC με απεικόνιση νεκροκεφαλής
  • Τριμμένα δισκία XTC σε σκόνη βάρους -91,8- γραμμ.
  • 72 γραμμ. ναρκωτική ουσία 2 c – b .
  • 219,8 γραμμ. κοκαΐνη
  • 270,9 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA )
  • 155,7 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
  • Τρία κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 2.370 ευρώ.