«Δεν τον αγαπάω τον εαυτό μου, συγγνώμη παιδιά! Μην βγαίνουν διάφοροι να μου κουνήσουν εμένα το δάχτυλο...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τον Γιώργο Λιάγκα

«Αν το εξηγήσω θα πω ονόματα...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δεν τον αγαπάω τον εαυτό μου, συγγνώμη παιδιά! Μην βγαίνουν διάφοροι να μου κουνήσουν εμένα το δάχτυλο...» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τον Γιώργο Λιάγκα

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα για τα κιλά και τους σωματότυπους των γυναικών, όπως και για τα πρότυπα που θα έπρεπε να διαφημίζονται, εξαιτίας των δηλώσεων του Περικλή Κονδυλάτου. Την άποψή του γι' αυτό εξέφρασε και ο Γιώργος Λιάγκας, κάνοντας αναφορά και στην Δανάη Μπάρκα, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά αργότερα στα media (δείτε εδώ τα αιχμηρά του σχόλια).

Για την κατακραυγή του, λοιπόν, ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 2/11 στον αέρα της εκπομπής του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Πρωινό, θυμίζοντας στους τηλεθεατές, αλλά και στους συνεργάτες του το εξώφυλλο που είχε βγει με το πρόσωπό του παλαιότερα, με άλλο σώμα από κάτω, για το οποίο δεν μίλησε ποτέ κανείς.

Αδιανόητο ξέσπασμα από το Γιώργο Λιάγκα για τα κιλά

«Είναι σαφές ότι εγώ έχω δικαίωμα να είμαι χοντρός, να τρώω ό,τι θέλω και να κάνω ό,τι θέλω και να μην ενδιαφέρει κανέναν. Επίσης, έχω το δικαίωμα να σαρκάζομαι με τον εαυτό μου. Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να μου κάνεις πλάκα που είμαι χοντρός, σε καμία περίπτωση. Αν εγώ σε έναν ιδεατό κόσμο έλεγα ότι θα ξυπνήσω και θα ήμουν όπως θέλω. Θα ήθελα να είμαι όπως είμαι ή με 15 κιλά λιγότερο; Με 15 κιλά λιγότερα θα διάλεγα εγώ, σας το λέω ξεκάθαρα. Γιατί βγαίνουν και λένε κάποιοι "έχω κιλά, αλλά είμαι μια χαρά έτσι όπως είμαι". Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι μια χαρά. Κι εγώ μια χαρά είμαι, αλλά πες μου έναν άνθρωπο που έχει παραπάνω κιλά και θα πει ειλικρινώς πως αν ξυπνούσε και είχε τη δυνατότητα, θα ήθελε να είναι το ίδιο. Εγώ δεν ξέρω κανέναν. Όλοι όσοι το λένε, λένε ψέματα. Λένε ψέματα! Υποκρίνονται, γιατί θέλουν να γίνουν αρεστοί σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Εγώ δεν ξέρω άνθρωπο παχύ - και βάζω τον εαυτό μου πάνω από όλα - που αν είχε επιλογή με μαγικό ραβδί να μην ήταν αλλιώς.

Κάποιοι υποκρίνονται, λένε ψέματα. Εμένα δεν μου αρέσει ο εαυτός μου, θα ήθελα να ξυπνήσω και να είμαι αδύνατος. Δεν τον αγαπάω τον εαυτό μου. Συγγνώμη παιδιά, είναι η γνώμη μου. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου; Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει δεχτεί το ύψιστο μπούλινγκ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και δεν έχει μιλήσει κανένας. Όταν περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας, έβαλε τη φάτσα μου και το σώμα bodybuilder δε βγήκε κανένας να μιλήσει σε αυτή τη χώρα!

Άρα μην βγαίνουν διάφοροι να μου κουνήσουν εμένα το δάχτυλο για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Βγήκε κανείς να μιλήσει από αυτούς για εμένα από αυτούς που το παίζουν δικαιωματιστές; Κανένας! Άρα μην μου λέτε εμένα για το ποιος είναι πολιτικά ορθός σε αυτή τη χώρα. Να είμαστε ειλικρινείς. Δε μπορούμε να λέμε ότι "είμαι 300 κιλά και πόσο ωραίος είμαι που είμαι 300 κιλά"», είπε αρχικά με έντονο ύφος και πρόσθεσε:

Για εμένα μεγαλύτερος φασισμός είναι που αυτή η κοινωνία επιτρέπει για το ποιοι άνθρωποι επιτρέπεται να εκφέρουν γνώμη στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας και ποιοι απαγορεύεται. Αυτό για εμένα, είναι ο μεγαλύτερος φασισμός. Από κάποιους ανθρώπους επιτρέπεται να πούμε ότι είναι ντροπή να κρίνεις έναν παχουλό άνθρωπο, από κάποιους άλλους όχι. Κι αυτό φασισμός είναι. Και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ! Αν το εξηγήσω θα πω ονόματα... Σε κάποιους ανθρώπους επιτρέπουμε να βγάζουν στις εκπομπές τους τον Μπέο, σε κάποιους απαγορεύουμε. Σε κάποιους που τους κοροιδεύουν που είναι χοντροί, είναι σαν να μην το είπαν ποτέ, είναι όλοι μαζί τους, στον Λιάγκα, κανένας!».