Ολοκληρώνεται η πορεία του Γιώργου Αυτιά στη δημοσιογραφία; Τι θα συμβεί με τον ΣΚΑΪ

«Είναι σχεδόν κλειδωμένο»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια ηχηρή ανακοίνωση μεταφέρθηκε την Πέμπτη (2/11) από τον Γιώργο Λιάγκα στο Πρωινό αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια του δημοσιογράφου - παρουσιαστή της εκπομπής ''Καλημέρα'' στον ΣΚΑΪ, Γιώργου Αυτιά.

Πιο αναλυτικά, ο Γιώργος Λιάγκας μετέφερε με 99,9% βεβαιότητα, πως η καριέρα του Γιώργου Αυτιά στα τηλεοπτικά μέλλει να ολοκληρωθεί, καθώς έχει πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική και πιο συγκεκριμένα τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2023.

Δείτε επίσης: Γιώργος Αυτιάς: Η ιστορία του δημοσιογράφου που εκνεύρισε τον Κασσελάκη

Να τονίσουμε εδώ, πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από τον ΣΚΑΙ, ούτε από τον Γιώργο Αυτιά, αλλά ούτε και από τη Νέα Δημοκρατία, αφού ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε, πως με αυτήν την παράταξη θα συνταχθεί ο Αυτιάς.

Η ανακοίνωση για τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή του στον ΣΚΑΪ

«Είναι σχεδόν κλειδωμένο. Τελειώνει λοιπόν, ο Γιώργος, διανύει την τελευταία του χρονιά στον ΣΚΑΪ και θα κατέβει στις Ευρωεκλογές. Θα πρέπει λοιπόν να βρούνε κάποιον άλλον, άρα ουσιαστικά ο Γιώργης μέχρι το Πάσχα θα το πάει», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Τι συνέβη πρόσφατα μεταξύ Αυτιά και Κασσελάκη

Την δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε ο Γιώργος Αυτιάς μέσα από την εκπομπή του Καλημέρα, που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ. Η "κόντρα" ανάμεσα τους ξεκίνησε χθες Σάββατο 14/10 και αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο του παρουσιαστή για την θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον στρατό.

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν εκεί παρουσιαστεί. Στη Θήβα υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους και πολύ σωστά το έχουν κάνει. Όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμά όμως που πάει στρατό» ήταν το σχόλιο του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει μια αιχμηρή ανάρτηση στο προφίλ του στο twitter και να απευθύνεται στο κανάλι.

Ο Γιώργος Αυτιάς λοιπόν, σήμερα Κυριακή 15/10 απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως το σχόλιο του δεν ήταν ομοφοβικό.

«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη χθεσινή δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης χθες. Καταρχήν το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου

Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητα του και τη διαφορετικότητά του, να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν

35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω! Μακριά από μένα τέτοιες διατυπώσεις ή δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου.

Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή λοιπόν είναι η δική μου τοποθέτηση. Μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση και η δήλωσή μου», απάντησε ο παρουσιαστής.