«Σκεφτόμουν μήπως αλλάξω το όνομά μου και το κάνω Δανιήλ...» - Η εξομολόγηση του Ντάνιελ Νουρκά για την καταγωγή του 

«Κάποια πράγματα αλλάζουν»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Σκεφτόμουν μήπως αλλάξω το όνομά μου και το κάνω Δανιήλ...» - Η εξομολόγηση του Ντάνιελ Νουρκά για την καταγωγή του 

Την δική του τοπεθήτηση, με αφορμή τις δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα σχετικά με την καταγωγή της, έκανε το πρωί της Παρασκευής 3/11, ο Ντάνιελ Νούρκα, σε δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα.

Πριν από λίγες μέρες η τραγουδίστρια είχε προχωρήσει σε μια κατάθεση ψυχής μπροστά σε όλους, αποκαλύπτοντας τα άσχημα σχόλια που άκουγε καθημερινά τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά όταν αποκάλυψε την αλήθεια για την αλβανική της καταγωγή μετά την επιτυχία της στον χώρο της μουσικής, καθώς αρχικά υποστήριζε πως ήταν λατίνα.

«Όταν ήμουν περίπου 20 χρονών και ήρθα στην Ελλάδα, μεγαλώνοντας εδώ έμαθα - μπήκε στο αίμα μου - ότι ήταν κακό να είσαι από την Αλβανία, κάπως σε βρίζουν, χωρίς όμως μικρή να αντιλαμβάνομαι γιατί. Μεγαλώνοντας αυτό έγινε ένα αγκάθι στη ψυχούλα μου, στο οποίο κάθε φορά που περνούσα από μια παρέα, το έλεγα και τους κοιτούσα να δω πώς θα αντιδράσουν. Μέσα μου το έχω αναλύσει πολλές φορές και είμαι μια χαρά πια. Αλλά θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό για να μην έχω αγκάθι και να πω "Παιδιά είμαι από την Αλβανία. Δεν είναι σούπερ;"» (δείτε εδώ το βίντεο).

Η εξομολόγηση του Ντάνιελ Νουρκά για την καταγωγή του

«Κάποια πράγματα αλλάζουν. Βλεπω να υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση. Με τις νέες γενιές δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός... Δεν μου έχει ζητήσει ποτέ κανένας να αλλάξω το επίθετό μου. Εξάλλου αυτό είναι το επίθετό μου. Από εκεί και πέρα θυμάμαι ότι όταν έκανα την ελληνοποίηση και πήρα την ταυτότητα, όπως περπατούσα προς το δημαρχείο σκεφτόμουν μήπως αλλάξω το όνομά μου και το κάνω Δανιήλ Νούρκα έτσι φευγαλέα» είπε αρχικά.

«Μία κυρία που έγραφε εκεί, μου είπε Ντάνιελ ε; Της είπα μήπως σου αρέσει το Δανιήλ; Και μου λέει όχι μωρέ μία χαρά είναι. Ωραία της λέω, γράψε το. Αλλά ήταν στα πλαίσια του αστείου. Αυτό είναι το όνομά μου, τι να κάνουμε;» κατέληξε ο Ντάνιελ Νούρκα.

Δείτε εδώ το βίντεο: