«Πρωινές εκπομπές τους έχουν βγάλει βιαστές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν, να ζητάνε συγγνώμες! Γνωρίζουμε ονόματα...» - Χείμαρρος ο Νίκος Μάνεσης

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Πρωινές εκπομπές τους έχουν βγάλει βιαστές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν, να ζητάνε συγγνώμες! Γνωρίζουμε ονόματα...» - Χείμαρρος ο Νίκος Μάνεσης

Σε ένα αδιανόητο ξέσπασμα προχώρησε το πρωί του Σαββάτου 4/11 ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ALPHA, Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, εξαιτίας των κομματικών τρολς που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο. Ο παρουσιαστής ανέφερε, μάλιστα, πως γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τα ψεύτικα προφίλ στα social media.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος γίνεται έξαλλος στον αέρα - δείτε εδώ τα αιχμηρά του λόγια για τις τηλεπερσόνες και τα νούμερα τηλεθέασης.

Το ξέσπασμα του Νίκου Μάνεση

«Τώρα έχουν αρχίσει και ανοίγουν διάφορα ζητήματα στην πολιτική συζήτηση, όπως αυτό με τα κομματικά τρολς, που διερευνάται αν ήταν επ' αμοιβή ή όχι. Γιατί το να κάνει κανείς κριτική και επωνύμως είναι καλοδεχούμενο. Αλλά στα social media με ψευδώνυμο και πριν καν να βγουν κάποιες ειδήσεις, να “εκτελείς” κάποιον, εκεί δείχνει οργανωμένο σχέδιο. Τα έχουμε βιώσει άπαντες, προσωπικές επιθέσεις. Υπάρχουν εικονικοί λογαριασμοί με ψευδώνυμα και ξέρουμε και από πού κινούνται, γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών, αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε, θα πρέπει να μιλήσουν οι ίδιοι.

Θυμάμαι λέγαμε πριν χρόνια μια κουβέντα που δεν βόλευε το κόμμα και σε δευτερόλεπτα είχε γεμίσει το Twitter με υβριστικά μηνύματα. Τότε ήταν και το “60 λεπτά Ελλάδα” σε εξέλιξη και έγραφαν “άντε ρε γιατί δεν πας για ψάρεμα;”… ένας για ψάρεμα, δύο για ψάρεμα, χίλιοι για ψάρεμα, δυο χιλιάδες για ψάρεμα… και μετά από καμιά ώρα γνωστός δημοσιογράφος το έγραψε ως σχόλιο και στην εφημερίδα του. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Υπάρχουν άνθρωποι που τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα Twitterάκια τους έχουν βγάλει βιαστές – να μην επαναλάβω ονόματα – και πρωινές εκπομπές παίρνοντας τις ψευδείς αναφορές έκαναν μία και δύο ώρες εκπομπές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν, να ζητάνε συγγνώμες για να γλιτώσουν αγωγές και μηνύσεις.

Είναι ο φασισμός των social media. Πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν στην παραμύθα. Αν τα social media γίνουν ο βασικός μοχλός ενημέρωσης, το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι τρομακτική», είπε χαρακτηριστικά.