Light: «Είναι τριτοτέταρτος στο πάνελ της Καινούργιου! Επειδή είσαι 150 χρονών μούμια...», «Κάτι ναρκωτικά και όπλα του βρήκανε, μη μου λες όχι, ας με μηνύσει» - Κόλαφος ο Μικρούτσικος

«Δε μας φτάνει ότι βιάζει την ελληνική μουσική...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Light: «Είναι τριτοτέταρτος στο πάνελ της Καινούργιου! Επειδή είσαι 150 χρονών μούμια...», «Κάτι ναρκωτικά και όπλα του βρήκανε, μη μου λες όχι, ας με μηνύσει» - Κόλαφος ο Μικρούτσικος

Μία μεγάλη κόντρα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Light και τον Ανδρέα Μικρούτσικο, η οποία φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο τράπερ χαρακτήρισε στο Fame Story ένα τραγούδι "απολίθωμα", με τον παρουσιαστή να ξεσπά εναντίον του γι' αυτό με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Έκτοτε αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στις κάμερες και τα κανάλια, ακόμη και μέσα από αναρτήσεις τους στα social media, με τον Light να προχωρά σε νέες δηλώσεις στην κάμερα του Super Κατερίνα κατά του δημοσιογράφου.

Οι νέες αιχμηρές δηλώσεις του Light κατά του Μικρούτσικου

«Έχω μεγάλη κόντρα με τον Αντρέα Μικρούτσικο. Έχουμε beef. Τι είπα για την ηλικία, τα ΚΑΠΗ και τις μαγκούρες; (δείτε εδώ την σχετική ανάρτησή του) Γιατί είναι ηλικιακός ρατσισμός; 75 χρονών δεν είναι ο άνθρωπος; Πως είναι ηλικιακός ρατσισμός; Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι κυρίως αντίστροφος.

Είναι συνήθως αυτοί οι boomers που είναι 150 χρονών και θεωρούν ότι, επειδή είναι 150 χρονών αυτομάτως τους οφείλουμε κάποιο σεβασμό. Ο σεβασμός κερδίζεται. Επειδή είσαι 150 χρονών και είσαι μούμια δε σημαίνει ότι πρέπει να σε σεβόμαστε. Τι έχεις κάνει που αξίζει τον σεβασμό μας; Είναι αυτοί οι άνθρωποι που λένε “ποιος είναι ο Light που είναι 20-30 χρονών και με τι εχέγγυα μιλάει;

Δε νομίζω ότι ο Αντρέας Μικρούτσικος που έχει ζήσει την εποχή τον παχιών αγελάδων, έχει βγάλει εκατομμύρια, έχει βγάλει ακόμα περισσότερα, μπορεί να μας κάνει το θύμα. Σίγουρα δεν είναι θύμα ο Ανδρέας Μικρούτσικος και οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς του κιόλας. Αυτοί μας φέρανε στην κατάσταση που είμαστε.

Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μη θυματοποιούν τους εαυτούς τους, είναι λίγο αστείο για εμάς όταν το βλέπουμε. Μου φάνηκε τραγελαφικό ένας άνθρωπος 75 ετών να μη μπορεί να διατηρήσει ένα πολύ βασικό επίπεδο και να γίνεται έξω φρενών και να με αποκαλεί με 30 ονόματα που κανένα από αυτά δεν είναι δικό μου. Επειδή τον googlαρα τον άνθρωπο και είδα ότι 50 χρόνια trash εκπομπές κάνει και στα 75 του, αντί να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με λίγη αξιοπρέπεια, είναι τριτοτέταρτος στο πάνελ της Καινούργιου. Κι εγώ τα ίδια νεύρα θα είχα, τον καταλαβαίνω. Να είναι καλά, του εύχομαι τα καλύτερα.

Ως τι να μετράει η γνώμη του; Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε ο κύριος Μικρούτσικος ότι πρέπει να τον θυμηθούμε για κάποιον λόγο. Εγώ κάνω τη δουλειά που με έχουν επιλέξει να κάνω, να κάνω κριτική στο Fame Story. Κι αυτός φαντάζομαι κάνει τη δουλειά του, κριτική σε εμένα που κάνω κριτική. Όλα καλά, δεν υπάρχει κάποιο beef. Δεν έχω χάσει κάτι για να το βρω μαζί του. Απλά μου φάνηκε λίγο τραγικό ότι ένας κύριος στην ηλικία του παππού μου δεν μπορούσε να διατηρήσει ένα επίπεδο και να πει αυτά που ήθελε με ωραίο τρόπο.

Είναι λογικό τα σχόλιά μας να προκαλέσουν κι άλλα σχόλια… Θα το πω και άλλη μία φορά. Δε θεωρώ ότι είναι κακό να υπάρχει παλιά μουσική, κι εγώ ακούω παλιά μουσική, μπορεί όχι ελληνική, αλλά ακούω. Αυτό που σχολίασα είναι ότι σε ένα talent show όπως το Fame Story δε θεωρώ ότι είναι εργαλείο ένα παιδί να ξέρει να τραγουδάει το "Μήλο μου κόκκινο"», είπε.

Η απάντηση του Ανδρέα

«Με αυτό το άσχετο, ανίδεο, θρασύτατο τυπάκι δεν υπάρχει επίπεδο που να μας ορίζει και τους δυο. Είτε μιλάει, είτε δε μιλάει, μένει λευκό το γιασεμί. Λέει τις αηδίες του, οι οποίες δε με απασχολούν. Με απασχολεί στο βαθμό και το μέτρο ότι είναι σε μια εκπομπή, μουσικών ταλέντων, παιδιών, σε μια επιτροπή που πάνε άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική, λένε την άποψή τους και κρίνουν τα παιδιά.

Εκεί μπαίνει η απασχόλησή μου, ως κριτής των τηλεοπτικών πραγμάτων… Το τι λέει αυτό το ανίδεο και άσχετο πλάσμα δε με αφορά, δε με ακουμπάει, γιατί όλα τα παραπληροφορεί. Ακόμα και την ηλικία μου τη μεγαλώνει επίτηδες. Googlαρε και είδε τον αδερφό μου στιχουργό, εξαιρετικός. Και είναι άσχετος και googlάρει και δε ξέρει να διαβάζει. Είπε ότι είναι μεγάλος στιχουργός, έτσι ξεκίνησε.

Το κακό είναι το εξής. Παριστάνει τον κριτή και είδαμε με ποια λογική. Είδαμε να διαγράφει όλη την ιστορία της ελληνικής μουσικής και πάει να εξηγήσει και τα πολιτικά πράγματα. Δε μας φτάνει ότι βιάζει την ελληνική μουσική, θέλει να βιάσει και την πολιτική πραγματικότητα. Που τον βρήκανε αυτόν; Θα σας πω που. Πλακώνεται με συναδέλφους του και χαλάει μια εκδήλωση. Ποιος; Ένας τύπος που κάτι ναρκωτικά και μερικά όπλα του βρήκανε. Μη μου λες όχι, το ξέρω. Ας με μηνύσει.

Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να υποτιμά την ελληνική μουσική; Τη λαϊκή μουσική, τα πολιτικά πράγματα και οτιδήποτε για να με αποδυναμώσει; Είναι ανύπαρκτο πράγμα. Ένα μηδενικό στο τετράγωνο. Ένα ανύπαρκτο μηδενικό. Θα του στείλω μια σειρά από τραγούδια… Είναι ανύπαρκτος και είμαι υπαρκτός με τα μεγαλύτερα ρεκόρ στην τηλεόραση… Σκάβει τον τάφο του για να βγάλει την ασχετοσύνη του», δήλωσε έπειτα ο Ανδρέας Μικρούτσικος.