Κάτια Νικολαΐδου: Ο καλλιτεχνικός χώρος την αποχαιρετά

Το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την τραγική απώλεια της Κάτιας Νικολαΐδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, μετά την άνιση και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η ίδια είχε μιλήσει πολλές φορές και δημοσίως για το πρόβλημα της υγείας της, όμως χθες το βράδυ, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, νικήθηκε από αυτό.

Η γνωστή ηθοποιός στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με το συνάδελφό της, Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος την αποχαιρέτησε με άκρως σπαρακτικά λόγια (δείτε εδώ τι είπε). Βέβαια, δεν είναι ο μόνος από τον καλλιτεχνικό χώρο που είναι συντετριμμένος με το χαμό της. Στην εκπομπή "Το Πρωινό", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1, αρκετοί καλλιτέχνες αναφέρθηκαν σε εκείνη.

Το τελευταίο αντίο των καλλιτεχνών στην Κάτια Νικολαΐδου

Αρχικά, μίλησε η ηθοποιός, Μπέσσυ Μάλφα, η οποία πρωταγωνιστούσε μαζί της στη σειρά "Θα σε δω στο πλοίο" και ήταν κατά την περίοδο, που η αποθανούσα είχε μάθει για την περιπέτεια του καρκίνου, που ξεκίναγε.

«Είμαι βαθιά στεναχωρημένη, ήταν η καλύτερή μου φίλη, ένας άγιος άνθρωπος πολύ σημαντικός για εμένα. Πολύ σημαντικός για πολλούς, για την ίδια την τέχνη, μία σπάνια κοπέλα. Αυτή τη στιγμή είμαι, όπως καταλαβαίνετε, σχεδόν παράλυτη από τη στεναχώρια μου. Δεν ξέρω, πως να το αντιμετωπίσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήταν μια σπουδαία γυναίκα, πολύ δυνατή που πάλεψε με τη νόσο πολλές φορές και τη νίκησε. Την αγαπώ βαθιά και θα την αγαπώ. Θα ήθελα να πω πάρα πολλά πράγματα για την Κάτια, όμως ο πόνος μου είναι μεγάλος, να με συγχωρείτε... Την αγαπώ πάρα πολύ και μου είναι πάρα πολύ δύσκολο.., Να με συγχωρέσετε... Η Κάτια πάντα χαμογελαστή, πάντα αισιόδοξη με την Sugar στην αγκαλιά της, να αγαπάει όλο τον κόσμο... Δεν τη φόβιζε τίποτα... Η Κάτια είναι ένας δυνατός άνθρωπος, είναι δύναμη. Υπάρχει και θα υπάρχει, η ίδια η δύναμη. Την αγαπούσα, την αγαπώ και θα την αγαπώ...», είπε και λύγισε η καλή της φίλη.

Στη συνέχεια, μίλησε ο συνάδελφός της και συμπρωταγωνιστής στην ίδια σειρά, φανερά συντετριμμένος, Γιώργος Παρτσαλάκης, «Πραγματικά συγκλονίστηκα, γιατί δουλέψαμε μαζί σε μια σειρά που περάσαμε υπέροχα, Μια σειρά, όπου την αγάπησε ο κόσμος. Ένα κορίτσι λαμπερό, αισιόδοξο, τρυφερό, ευγενικό, ταλαντούχο. Πραγματικά είχαμε μία πάρα πολύ ωραία σχέση. Την αγαπούσα πραγματικά. Αυτή η αγάπη ας τη συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι που κάνει. Να είναι καλά εκεί που πάει. Να είναι καλά εκεί, γιατί πέρασε πολλά, αλλά τα πέρασε λεβέντικα με αξιοπρέπεια και με φοβερή δύναμη. Και πραγματικά τη θαύμαζα για όλο αυτό που πέρασε. Κάτια μου γλυκιά, καλό ταξίδι ομορφιά μου... Ήτανε σαν κόρη μου πραγματικά, και έξω από δουλειά, όταν δύο άνθρωποι είναι κυρίες και κύριοι, γιατί ήταν μία κυρία, ένα φοβερά ευγενικό παιδί και ταλαντούχο... Και έχω συγκινηθεί πάρα πολύ, είμαι πολύ πικραμένος. Γιατί να κάνει τέτοια λάθη ο Θεός και να παίρνει ανθρώπους σε λάθος ώρα; Δεν καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω...».

«Απέραντη λύπη. Σίγουρα ήταν μέλος της οικογένειας μας για αρκετό καιρό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, είμαι συντετριμμένος», υπογράμμισε ο Ισίδωρος Σταμούλης, αδερφός του πρώην συζύγου της και ηθοποιός.