Δημήτρης Πετρόπουλος: «Μου λέει, "α εσείς παίζεται το χέρι;"...» - Η άγνωστη ιστορία από τα γυρίσματα του "Παρά Πέντε"

«Δεν μου γίνονται τηλεοπτικές προτάσεις, αλλά...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός ηθοποιός, Δημήτρης Πετρόπουλος, που τον συνηθίσαμε μέσα από το ρόλο του Άρη Παυρινού στην κωμική σειρά "Παρά Πέντε" του Mega (δείτε τι είχε πει για τη συμμετοχή του εκεί), παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην εκπομπή "Breakfast@Star", που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Star, και το δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Ντάφλο. Μεταξύ άλλων μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό στην τηλεόραση, την επαγγελματική πρόταση που απέρριψε, αλλά και αποκαλύπτει κάτι για την αγαπημένη σειρά.

Η εξομολογητική συνέντευξη του Δημήτρη Πετρόπουλου

«Είναι τύχη να είσαι με ηθοποιούς, που κάθε μέρα θέλεις να τους βλέπεις στη θεατρική σκηνή. Ηλικιακός ρατσισμός υπάρχει στην τηλεόραση, όχι στο θέατρο. Όταν λένε "παππούς", εννοούν έναν άνθρωπο 50 χρονών, με το σκεπτικό, ότι πρέπει να είναι όλοι φρέσκοι και δυναμικοί. Αυτό είναι τα όρια της αναληθοφάνειας, δεν έχει όλος ο κόσμος γιαγιάδες και παππούδες 50 ετών.

Δεν μου γίνονται τηλεοπτικές προτάσεις, έκανα όμως ένα μεγάλο λάθος. Ήταν 50 επεισόδια στις "Άγριες Μέλισσες" την περίοδο του peak τους και τον αρνήθηκα. Ήταν ο ρόλος εκείνου που είχε κακοποιήσει την Κάτια Δανδουλάκη, όταν ήταν νέα και έκαναν μαζί το παιδί. Θα ήμουν εγώ στη θέση του Χάρη Σώζου, αλλά δεν είναι κοσμοϊστορικό γεγονός. Η δική μου ζωή θα είχε αλλάξει. Ήταν μεγάλο λάθος. Με έχει μουτζώσει όλο το ελληνικό θέατρο.

Είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν εκτεθεί με το κίνημα του Metoo, ενώ οι δράστες είναι πολύ περισσότεροι, απλώς κρατήσανε την ανάσα τους μέχρι να καταλαγιάσει, ήταν συμβολικό.

Η ζωή δεν παίζει με αν, η ζωή είναι η τελική σου επιλογή. Δεν ξέρω, αν θα ήθελα την αφοσίωση, που απαιτεί ένα παιδί. Θα πω κάτι ανόητο, αλλά θα το πω, αν τα μεγάλωνε κυρίως η μάνα τους, θα μου ήταν λίγο πιο εύκολο, να το αποφασίσω. Αλλά αυτό δεν είναι έντιμο.

Κάναμε παράλληλα μία άλλη σειρά με την Έφη Παπαθεοδώρου και την πάω στα γυρίσματα του "Παρά πέντε" και μου λέει, "α εσείς παίζεται το χέρι;", μνημειώδες ατάκα. Δεν το γνώριζε», είπε ο ηθοποιός.