«Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων..» - Το συγκινητικό αφιέρωμα της Finos Films στον Σπύρο Φωκά

Δείτε την ανάρτηση

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Με ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα στον Σπύρο Φωκά, η Finos Films, είπε το δικό της "αντίο" στον αγαπημένο ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου. Το βίντεο, αναρτήθηκε μεσα από την επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια, την Παρασκευή 10/11 στις 6 το πρωί σκορπίζωντας θλίψη στην ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο. Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση της Finos Films

«Σήμερα το πρωί πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι και ο Αλέν Ντελόν.

Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες «Εγωισμός» και «Στεφανία» αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη.

«Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους». – Σπύρος Φωκάς

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αντίο Σπύρο»

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Ποιος ήταν ο Σπύρος Φωκάς και τι πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε;

O Σπύρος Ανδρουτσόπουλος, γεννημένος στην Πάτρα, στις 17 Αυγούστου 1937, έμεινε καλλιτεχνικά γνωστός ως Σπύρος Φωκάς, στην ιστορία του κινηματογράφου. Ήταν Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, καθώς έχει παίξει σε ταινίες, όπως "Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του" του Λουκίνο Βισκόντι και "Το διαμάντι του Νείλου".

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός σε κέντρο αποκατάστασης βρισκόταν τους τελευταίους μήνες. Ήταν φανερά αδυνατισμένος, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, και με μάσκα οξυγόνου. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso. Η γυναίκα του, Λίλιαν Φωκά, έκανε αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου φαινόταν η κατάστασή της υγείας του.

Σπύρος Φωκάς γυναίκα

Στο πλευρό του ηθοποιού σαν βράχος στάθηκε μέχρι το τέλος η σύζυγός του, που είχε το δικό της κρεβάτι στο θεραπευτικό κέντρο στη Μαγούλα, για να μη χρειάζεται να τον αποχωρίζεται. Τα έξοδα του κέντρου αποκατάστασης κάλυπτε γνωστός εφοπλιστής, λόγω της μεγάλης αγάπης, που έτρεφε προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο γνωστός ηθοποιός εδώ και αρκετές ημέρες είχε θέσει τον εαυτό του εκτός φωνητικής, και επικοινωνούσε με τη σύζυγό με νοήματα, κάτι που έκανε την ίδια να ανησυχεί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα υγείας του άρχισαν πριν από τρία χρόνια, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και από εκεί να μεταφερθεί στην Αθήνα. Έκτοτε τα πολλαπλά θέματα που προέκυψαν, καθώς και η πυρκαγιά στο Λουτράκι, τον ανάγκασαν να αναζητήσει κέντρο αποκατάστασης, με σκοπό να σταθεί και πάλι όρθιος στα πόδια του.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν είχε δεχθεί μία πολύ συγκινητική επίσκεψη στο κέντρο αποκατάστασης από τον καλό του φίλο, Δημήτρη Κολάτο.