Σπύρος Φωκάς: Η γνωριμία και γάμος με τη Λίλιαν & η θετή του κόρη

Μεγάλη αγάπη!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Λίλιαν Φωκά
Facebook / Λίλιαν Φωκά

Την Παρασκευή 10/11 το πρωί, μέσα από μία ανάρτηση της Λίλιαν Φωκά, έγινε γνωστό πως ο σύζυγός της, Σπύρος Φωκάς, έφυγε από τη ζωή. Ο ηθοποιός ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, καθώς μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο και τους περασμένους μήνες βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης, μέχρι που δεν άντεξε άλλο και αποχαιρέτησε την οικογένειά του.

Η καλή του, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο πλευρό του. Περνούσε τις ημέρες της δίπλα του, προσευχόταν και περίμενε να το δει να ανακτά της δυνάμεις του, ακόμη κι όταν και η ίδια πάλευε στην κλινική για τη ζωή της.

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλια, η γνωριμία και η κόρη τους

Πρόκειται για την τέταρτη σύζυγο του ηθοποιού, αφού ο ίδιος είχε παντρευτεί άλλες τρεις φορές, χωρίς ωστόσο να έχει αποκτήσει βιολογικά παιδιά με καμία από τις πρώην συζύγους του. Η κόρη της Λίλιαν Φωκά, Κωνσταντίνα (δείτε την εδώ), παρόλα αυτά, έγινε παιδί του στην πορεία, αφού υπήρξαν στήριγμα ο ένας για τον άλλο όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε επίσης: «Σε ηλικία 19 ετών είχα την Κωνσταντίνα μου, από ξαφνικό έρωτα» - Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά "έσπασε" τη σιωπή της για τις οικονομικές δυσκολίες, το παιδί και τα προβλήματα υγείας

Οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το καλοκαίρι του 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με εκείνη να έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν στην εφημερίδα Espresso: «Γνωριστήκαμε το 2008 τυχαία σε μια δουλειά. Ήταν να πάω σε μια περιοδεία με θίασο. Εγώ ήμουν αρνητική και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω. Ξαφνικά ακούω να λένε "Περιμένουμε να έρθει το ταξί με τον κ. Φωκά". Και ξανακάθομαι και περιμένω να δω τον Φωκά. Εκεί γνωριστήκαμε, από σύμπτωση».

Δείτε επίσης: Η οικονομική καταστροφή και η ζωή του τα τελευταία χρόνια - Το κοντέινερ 40 τετραγωνικών που έμενε

Λίλιαν Φωκά Σπύρος
Facebook / Λίλιαν Φωκά

Το αντίο του Στράτου Μαρκίδη

Ο καλός του φίλος, Στράτος Μαρκίδης, θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημόσια, μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ, Fay's Time, το πρωί της Παρασκευής 10/11, λίγο μετά την ανακοίνωση για τον θάνατό του.

«Ο Σπύρος Φωκάς είναι ο τελευταίος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης και κατά τη γνώμη μου ο ωραιότερος Έλληνας ζεν πρεμιέ. Είχε μια λαμπερή προσωπικότητα που μόλις έμπαινε στο πλατό πραγματικά καθήλωνε τους πάντες.

Η συνεργασία μας ήταν τέσσερα χρόνια. Δύο στο «Φιλί Ζωής» και δύο στο «Της αγάπης μαχαιριά». Στο δεύτερο σήριαλ ήμασταν πολύ κοντά γιατί ήμασταν και εκτός Αθηνών, τα βράδια μαζευόμασταν και μας έλεγε τις ιστορίες του από την Αμερική. Δεν είχε καθόλου εγωισμό, ήταν ταπεινός, παρόλο που ήταν διεθνής ηθοποιός. Δεν μάλωνε ποτέ, ήταν πολύ καλός άνθρωπος.

Τα τελευταία χρόνια δεν μιλάγαμε συχνά, μιλάγαμε κάποιες φορές μέσω της γυναίκας του. Μετά απομονώθηκε στην Κόρινθο και εκεί λίγο χαθήκαμε. Η γυναίκα του ήταν πάντα δίπλα του, βράχος», είπε χαρακτηριστικά.