Με γιουχαρίσματα και εντάσεις: Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλές διακοπές

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Τον τελευταίο καιρό, οι εξελίξεις γύρω από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, είναι καταιγιστικές και οι περισσότερες έχουν ως επίκεντρο τις αποφάσεις του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη (δείτε εδώ τι έγινε στη συνάντησή του με τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών). Έτσι, λοιπόν και σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην εισηγητική ομιλία του νέου αρχηγού υπήρξαν γιουχαρίσματα, εντάσεις και πολλές διακοπές.

Σε κλίμα εντάσεων η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε πολύ "ανοιχτά" για τα στελέχη, που κατά τη γνώμη του έφεραν εσωτερικές διαμάχες και προβληματισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έθιξε με πολλούς τρόπους το γεγονός, πως όλες αυτές οι συμπεριφορές κατέστησαν το κόμμα ως αναξιόπιστο ως προς το εκλογικό σώμα.

«Μη αναγκάσετε το προεδρείο να διώξει άτομα από την αίθουσα», είπε μέλος του προεδρείου κατά τη διάρκεια των εντάσεων και των διαμαρτυριών, που διέκοπταν συνεχώς τον πρόεδρο με σχολιαστικό τόνο, κάθε φορά που έλεγε κάτι που δεν άρεσε σε μερικούς από το κοινό.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντησε πριν μερικές ημέρες, συνάντησε για πρώτη φορά το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου. Βέβαια, να σημειώσουμε, πως οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στη Νέα Υόρκη, σε μία κοινωνική εκδήλωση, όπως είχε αποκαλύψει ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Ο κούκλος σωματοφύλακάς του

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει σήμερα στις 23:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό:

Κασσελάκης ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης Κασσελάκης

Τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Στέφανο Κασσελάκη

Αρχικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Στέφανο Κασσελάκη με το νέο του αξίωμα, και όχι με το όνομά του. «Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα είναι στη Βουλή. Θα απουσιάζουνε έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα, τα οποία θέτουμε. Τουλάχιστον, σε επίπεδο αρχηγού της αντιπολίτευσης», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε, πως είναι βέβαιος, πως θα το υπηρετήσουν αντάξια οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη και τον βουλευτή Αθηνών Νίκο Παπά. Μάλιστα, ισχυρίστηκε, πως θα έχει ενδιαφέρον «να δούμε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο ρόλο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πως θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε. Σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του νέου του αρχηγού, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία απαιτώντας χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μία δημαγωγία με καινούργιες λέξεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε, πως άλλο πράγμα είναι ο εκσυγχρονισμός και κάτι άλλο ο μοντερνισμός, γιατί είναι διαφορετικές οι τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκιαγραφόντας το φαινόμενο Κασσελάκη. «Όπως άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle», κατέληξε ρίχνοντας ισχυρά βέλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ενώ ολοκλήρωσε το λόγο του, λέγοντας, πως ο καιρός θα δείξει την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: