«Την εκπομπή αυτή πρέπει να την πάρει ο ΕΟΤ» - Έκανε πρεμιέρα το Akis Food Tour και το Twitter ξεσάλωσε

«Κακή αντιγραφή του...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Την εκπομπή αυτή πρέπει να την πάρει ο ΕΟΤ» - Έκανε πρεμιέρα το Akis Food Tour και το Twitter ξεσάλωσε

Η δεύτερη εκπομπή του γνωστού σεφ, Άκη Πετρετζίκη, έκανε πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, "Akis Food Tour", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ALPHA, μετά από πολύ καιρό αναμονής (δείτε εδώ γιατί). Ο μάγειρας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό, με αποτέλεσμα να σταθεί μπροστά από την τηλεόραση και να σπεύσει να το σχολιάσει στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.

Η πρεμιέρα της εκπομπής του Άκη Πετρετζίκη "Akis Food Tour" και τα σχόλια στο Twitter

Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, αφήνει πίσω του το στούντιο και ξεκινά να ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας παίρνει μαζί του σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια.

Συνοδοιπόροι του στο «Akis’ Food Tour» είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας. Βάλτε πινέζες στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη και ετοιμαστείτε. Ο Άκης μας ξεναγεί σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Κάρπαθο, Ορεινή Κρήτη, Τήνο, Φλώρινα, Γρεβενά, Κόνιτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Βόρειο Έβρο και στη Θεσσαλονίκη των παιδικών του χρόνων.

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης έκανε πρεμιέρα από το ακριτικό νησί της Λέσβου. Ο Άκης έφτασε στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκίμασε το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια. Σήκωσε μανίκια και συμμετέχει μαζί με τους άντρες του χωριού στη διανομή του φαγητού. Στο ίδιο χωριό, συνάντησε τον Στέλιο Σταμάτη, έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς αγγειοπλάστες του Αιγαίου.

Στο χωριό Πέτρα έμαθε τον παραδοσιακό τρόπο, που τρώγονται τα όσπρια στο νησί και παραμιλάει με τα μελωμένα ρεβύθια με κρέας σε πήλινο σκεύος που μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα νησιώτικής γαστρονομίας συνεχίστηκαν στο χωριό Αγία Παρασκευή, όπου οι γυναίκες του χωριού τον βάζουν να πλάσει «κουπέπια», τραγανά κουπάκια από τραχανά που γεμίζονται με κάθε είδους υλικά.

Το απόγευμα, με θέα το ηλιοβασίλεμα του Μολύβου, μια παρέα ντόπιων μυεί τον Άκη στην πιο νόστιμη ιεροτελεστία. Στο ορεινό χωριό της Αγιάσου παρακολουθήσαμε, πως σερβίρονται τα κόλλυβα με κρασί και ψωμί, είδαμε τον σεφ να γεύεται την περίφημη βασιλόπιτα με τα χίλια φύλλα και στη συνέχεια μάθαμε τη συνταγή για κεφτέδες από φύλλα παπαρούνας.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο αγαπημένος μάγειρας μαγεύτηκε από την αστική κουζίνα, που γεύτηκε στις κουζίνες των αρχοντικών της Μυτιλήνης, και ζαλίστηκε από τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις ελιές, τα τυριά και τις νοστιμιές, που ανακάλυψε στην αγορά της πόλης.

Όλα αυτά και άλλα πολλά ξετρέλαναν το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και δεν άφησε το πληκτρολόγιο από τα χέρια του, και σχολίαζε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Βέβαια, κάποιοι είχαν και αρνητική άποψη.