«Απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας» - Στην ΓΑΔΆ ο σύζυγός της η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου

Τι συνέβη στο κέντρο της Αθήνας;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στην ΓΑΔΑ προσήχθησαν τόσο ο σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, όσο και η κόρη τους Αγγελική, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας με μια μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο Facebook.

Όπως αποκάλυψε, ο ηθοποιός με την κόρη του είχαν υψώσει στο αυτοκίνητό τους μια σημαία της Παλαιστίνης με αφορμή τον πόλεμο που γίνεται με το Ισραήλ.

Η ανάρτηση του Μπιμπίλα για την οικογένεια της Γερασιμίδου

«Φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας ειναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους.. Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου) . Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδραση ήταν άμεση...

Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και την σφαγή από τις δυνάμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αίσχη που διαπράττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθέρια της έκφρασης.

Από την άλλη σήμερα προπηλακίστηκα εν μέση οδώ από θεοσεβούμενη κυρία επειδή προασπίστηκα στην Βουλή το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε ως ανήθικη την αξιόλογη Θέμιδα Μπαζάκα για τις ιδέες της (δείτε εδώ τι εννοοούσε). Φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να σέβονται όλοι τις ιδέες των άλλων.. Επιτέλους η πατρίδα μας και ο όλος ο λαός μας πρέπει να εναρμονιστεί με τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ.