Κατιάνα Μπαλανίκα: Η ηλικία, η καταγωγή και οι δυο επώνυμοι άντρες που «σημάδεψαν» την ζωή της για πάντα

Η ιστορία και το παρελθόν της

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (αριστερά)

Το βράδυ της Κυριακής 12/11, στην πρεμιέρα του The Secret Song στον ALPHA, η Κατιάνα Μπαλανίκα κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό, με τα δάκριά της και τον πόνο στην φωνή της την ώρα που μιλούσε για το πόσο πληγωμένη είναι από ανθρώπους που πέρασαν από την ζωή της (δείτε εδώ όλα όσα αποκάλυψε).

Αυτή η κατάθεση ψυχής της μας έκανε να αναρωτηθούμε:

Ποια είναι στ' αλήθεια η Κατιάνα Μπαλανίκα;

Η Κατιάνα Μπαλανίκα αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο, στο οποίο έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο στην παράσταση "Η Τρισεύγενη" το 1969. Δούλεψε για πολλά χρόνια στη Μέδουσα στο πλευρό του Γιώργου Μαρίνου.Στη συνέχεια συνεργάστηκε στη "Νεράιδα" με τον Δάκη, τον Φίλιππο Νικολάου και τον Αντώνη Καλογιάννη.

Κατιάνα Μπαλανίκα Γιώργος Μαρίνος σχέση
06-02-2007 Μέγαρο Μουσικής - Συναυλία τιμής στον Μάνο Χατζηδάκι "Μύθος ο κοινός". Σταμάτης Κραουνάκης - Κατιάνα Μπαλανίκα - Γιώργος Μαρίνος

Το 1983 στην ΕΡΤ στο σόου "Πράματα και Θάματα" έκανε μουσικά επιθεωρησιακά σκετς, μαζί με την Πωλίνα και τη Σόφη Ζαννίνου. Ακολούθησαν μερικοί πρωταγωνιστικοί ρόλοι και κάποιες guest εμφανίσεις σε επιτυχημένες σειρές (Οι τρεις Χάριτες και Εμείς και Εμείς). Έγινε ευρέως γνωστή και καθιερώθηκε με τον ρόλο της Σάσας Παπαδήμα μέσα από τη σειρά Ντόλτσε Βίτα. Ακολούθησαν πολλοί πρωταγωνιστικοί ρόλο και τη σεζόν 2003-2004 συνεργάστηκε με την Ελένη Ράντου, τη Ράνια Σχίζα και τον Σάκη Μπουλά στη σειρά Σαββατογεννημένες, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Καίτης Τόνγκα.

Αγαπημένοι της και στενοί συνεργάτες είναι, μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Κάτια Δανδουλάκη, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Ελένη Ράντου, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Σάκης Μπουλάς και πολλοί άλλοι.

Προσωπική ζωή

Για τέσσερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν σύντροφος του καλλιτέχνη Γιώργου Μαρίνου (δείτε εδώ πως είναι σήμερα ο ηθοποιός, σπάνια φωτογραφία του).

Κατιάνα Μπαλανίκα βιογραφικό
16-04-2010 Παλλάς - Επίσημη πρεμιέρα "Μαρινέλλα,το μιούζικαλ". Γιώργος Μαρίνος - Κατιάνα Μπαλανίκα

Το 1975 παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, ο οποίος πριν από λίγους μήνες έφυγε από την ζωή (δείτε εδώ την Κατιάνα υποβασταζόμενη στην κηδεία του). Οι δυο τους μάλιστα έχουν αποκτήσει ένα γιο μαζί, τον Ασημάκη (1976). Χώρισαν το 2000.

Μπαλανικα ηλικία καταγωγή
16-10-2010 Επίσημη πρεμιέρα θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Ελένη Ράντου - Γιάννης Φέρτης - Κατιάνα Μπαλανίκα - Στιβ Κακέτσης

Ο γιος της παντρεύτηκε το 2012 και το 2013 απέκτησε την κόρη του, που πήρε το όνομα της γνωστής ηθοποιού.