Ελένη Γερασιμίδου: «Η γυναίκα μου αντέδρασε...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Αντώνη Ξένου και της κόρης του μετά την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ

Η όλο νόημα ανάρτηση στο Facebook

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελένη Γερασιμίδου: «Η γυναίκα μου αντέδρασε...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Αντώνη Ξένου και της κόρης του μετά την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ

Ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου, Αντώνης και Αγγελική Ξένου, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ πριν από λίγα 24ωρα, επειδή σήκωσαν την παλαιστινιακή σημαία έξω από την ισραηλινή πρεσβεία (δείτε εδώ την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα). Οι δυο τους, λοιπόν, μίλησαν για το γεγονός αυτό στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, το πρωί της Δευτέρας 13/11.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αντώνη Ξένου και της κόρης του για την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ

«Αντί να είμαστε στη Γάζα βρεθήκαμε στη ΓΑΔΑ», είπε αρχικά ο Αντώνης Ξένος.

«Υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ. Κοντά στην Αλεξάνδρας ακούσαμε μια δειλή σειρήνα, είχε πολλή κίνηση και λίγο πριν από τη ΓΑΔΑ μας σταμάτησαν, μας είπαν να κάνουμε στην άκρη και μου ζήτησαν την ταυτότητά μου. Είπα "για ποιο λόγο;". Με ρώτησαν για τη σημαία, δεν το αρνήθηκα. "Ούτε βόμβες έχουμε μαζί μας ούτε τρομοκράτες είμαστε, δηλώνουμε, όπως όλος ο ελληνικός λαός, την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό", είπα», πρόσθεσε η κόρη του.

«Έγινε η τυπική διαδικασία της εξακρίβωσης στοιχείων και μας αφήσαν μετά από κάποια ώρα. Μας είπαν ότι ήταν προκλητικό αυτό που κάναμε, γιατί φέρνει το κράτος μας σε δύσκολη θέση. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό το πράγμα. Περίπου 20 άτομα παλαιστινιακής καταγωγής ήταν εκεί. Όσο μίλησα με έναν άνθρωπο, τους έφεραν από το Σύνταγμα ή από το Καλλιμάρμαρο», συνέχισε.

«Η γυναίκα μου αντέδρασε όπως έπρεπε. Κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός, δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε πράγματα προκλητικά», επισήμανε στη συνέχεια ο ηθοποιός και έπειτα μίλησε στο πλατό ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος δήλωσε πως η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μία ώρα και δεν υπήρξε σύλληψη.

Η ανάρτηση της Αγγελικής Ξένου

Η Αγγελική Ξένου, μάλιστα, προχώρησε και σε μία σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, λίγο μετά την προσαγωγή τους:

«ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΕΦΤΕΙ

Εμείς βέβαια δεν πετάξαμε καμία πέτρα.. απλώς μια σημαία υψώσαμε...

Πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ.. για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ... Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντήλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική Αλληλεγγύη.

Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστινιακός λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθεί.

Διαβάστε το εξαιρετικό ποίημα του συναγωνιστή Βαλσάμη.. Ακόμα μια πέτρα πέφτει», σημείωσε.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΕΦΤΕΙ Εμείς βέβαια δεν πετάξαμε καμία πέτρα.. απλώς μια σημαία υψωσαμε... Πριν λίγο βγήκαμε με τον...

Posted by Angelique Etranger on Sunday, November 12, 2023