Πέθανε ο Γιάννης Στεφανάκος: «Είναι επώδυνος ο αποχαιρετισμός...» - Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Οι σπαρακτικές αναρτήσεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Yiannis Stefanakos
Facebook / Yiannis Stefanakos

Θλίψη σκορπίστηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού Kosmos, Γιάννης Στεφανάκος. Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά, μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 57 του χρόνια. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά το Σάββατο 11/11 Νοεμβρίου και έκτοτε φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι είναι βυθισμένοι στο πένθος και τη θλίψη.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον θάνατο του Γιάννη Στεφανάκου

«Ο Γιάννης Στεφανάκος, ο “Prof” όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, ήταν ένας παραγωγός που πλούτιζε με τις γνώσεις και την αγάπη που είχε για αναρίθμητα μουσικά είδη, τον ήχο του Kosmos.

Ήταν πιστός ακροατής του Kosmos από την πρώτη ημέρα που ο σταθμός βγήκε στον αέρα και συνεργάτης από το 2020. Παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Ζουρ Φιξ», ενώ μεγάλη ήταν και η συμβολή του στο Kosmos Jazz, το ιντερνετικό ραδιόφωνο του ERTεcho. Ξεχώριζε για το χιούμορ, τη συναδελφικότητά του, αλλά και για την απίστευτη ευρυμάθειά του.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του».

Δείτε επίσης: Ανείπωτος θρήνος για αγαπημένο ηθοποιό: «Η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπάει» - Πέθανε η κόρη του λίγο μετά τη γέννησή της

Το "αντίο" του Kosmos

«Είναι επώδυνος ο αποχαιρετισμός στον Γιάννη Στεφανάκο, τον ραδιοφωνικό παραγωγό του Kosmos, τον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, που η καρδιά του τον πρόδωσε προχθές Σάββατο, μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 57 του χρόνια. Είναι και αδιανόητος ένας τόσο πρόωρος αποχαιρετισμός...
Ο Γιάννης Στεφανάκος, ο “Prof” όπως τον αποκαλούσαν, ήταν ένας παραγωγός που πλούτιζε, με τις γνώσεις και την αγάπη που είχε για αναρίθμητα μουσικά είδη, τον ήχο του Kosmos. Με το Ζουρ Φιξ @ KOSMOS , το εβδομαδιαίο ραντεβού του με τους ακροατές.

Με τα αφιερώματα που συχνά παρουσίαζε και επίσης συχνά πρότεινε στο Kosmos. Με την συμβολή του στο Kosmos Jazz που εγκαινιάστηκε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα. Αλλά και με το χιούμορ του και με την αμεσότητα που αντιμετώπιζε όλους, συνεργάτες, παραγωγούς και τεχνικούς της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

Η απίστευτη ευρυμάθειά του (δεν είναι υπερβολή ούτε σχήμα λόγου στην περίπτωση του Γιάννη Στεφανάκου) πρόσφερε σε όλους μας κάτι που σπάνια συναντάς, όχι μόνο στο σημερινό ραδιόφωνο αλλά παντού: με τις ιδέες του άνοιγε διαρκώς παράθυρα που έδειχναν την βαθιά σχέση της μουσικής με την ίδια μας την ζωή και τα παράθυρα έβλεπαν σε δρόμους και σε ανοιχτές λεωφόρους που οδηγούσαν σε ωκεανούς γεμάτους ήχους και μελωδίες από κάθε γωνιά του κόσμου μας και εκείνος μέσα σ’ αυτό το ασύντακτο σύμπαν πάντα θα έβρισκε και θα ανέσυρε την ουσία, αυτή που δίνει νόημα στην μουσική και στην ζωή μας, δηλαδή το συναίσθημα. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να τσουγκρίζουν τα ποτήρια και να μοιράζονται τραγούδια και ιστορίες, να γελάνε και να κλαίνε αντάμα.

Με έναν λυγμό βαθύ αλλά και με την ανάμνηση του δικού του όμορφου γέλιου τον αποχαιρετούμε χωρίς να έχουμε ακόμα προλάβει να συνειδητοποιήσουμε πόσο θα λείψει σε όλους μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του, στον αγαπημένο του γιο, τον Μιχάλη και την κυρα-Ζωγραφιά την μητέρα του, με το τραγούδι που έβαζε μόνο μια φορά τον χρόνο, ανελλιπώς όμως και πρώτο στην λίστα, στην Γιορτή της Μητέρας και της το αφιέρωνε: “N’na” (που θα πει «μαμά»), από τον Sory Kandia Kouyate (βλ.πρώτο σχόλιο).
Αντίο Γιάννη μας».

Είναι επώδυνος ο αποχαιρετισμός στον Γιάννη Στεφανάκο, τον ραδιοφωνικό παραγωγό του Kosmos, τον αγαπημένο συνάδελφο και...

Posted by Kosmos on Monday, November 13, 2023

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα οικεία του πρόσωπα ανακοίνωσαν πού και πότε θα πουν το τελευταίο τους αντίο στον δημοσιογράφο:

«Η κηδεία του Γιάννη θα γίνει τη Τετάρτη 15/11, στις 10.30 στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Ναός Αγ. Κωνσταντίνου.
Αλεξάνδρα».

Η κηδεία του Γιάννη θα γίνει τη Τετάρτη 15/11, στις 10.30 στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Ναός Αγ. Κωνσταντίνου. Αλεξάνδρα

Posted by Yiannis Stefanakos on Sunday, November 12, 2023