Στροφή στην καριέρα του; - Νέο επαγγελματικό βήμα για το Στέφανο Κασσελάκη

Κανείς δεν το περίμενε...

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Νέα σελίδα φαίνεται, πως κάνει στην καριέρα του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κάτι το οποίο έγινε πριν λίγο γνωστό. Κάτι που είναι αρκετά ευχάριστο για εκείνον, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που είχε η εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δείτε εδώ τι συνέβη).

Νέα επαγγελματικά βήματα για το Στέφανο Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς, φαίνεται, πως θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική του ζωή, παράλληλα φυσικά με τις υποχρεώσεις της πολιτικής του καριέρας. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πότε θα αρχίσει, αλλά το μόνο σίγουρο σύμφωνα με πληροφορίες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι, ότι θα αναλάβει δική του ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία θα ακούγεται μέσα από τη συχνότητα του σταθμού "Στο Κόκκινο".

Ο τίτλος της θα είναι "Η ώρα του Προέδρου", και εκείνος θα απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού, αλλά και στις παρατηρήσεις που θα κάνουν οι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού.

Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.