Φόνισσα: Λαμπερά πρόσωπα από όλη την ελληνική showbiz - Όσα συνέβησαν στην επίσημη προβολή της ταινίας

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το βράδυ της Δευτέρας (13/11) έγινε η πρώτη και επίσημη προβολή της ταινίας ''Η Φόνισσα'' της Εύας Νάθενα στο Θέατρο Παλλάς με τον αποκλειστικό φακό του Youweekly.gr να είναι εκεί απαθανατίζοντας πλήθος ηθοποιών.

Να τονίσουμε, πως η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του 1912 και στην τραγική ιστορία της Χαδούλας της Φραγκογιαννούς, μιας βρεφοκτόνου.

Πρωταγωνίστριες της ταινίας είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Μαρία Πρωτόπαππα, οι οποίες μάλιστα φωτογραφήθηκαν και οι δύο με μαύρο lοοk, η μία πιο λαμπερή από την άλλη (δείτε εδώ τις κυρίες, που έκλεψαν την παράσταση).

Τα λαμπερά πρόσωπα στην πρώτη προβολή της Φόνισσας

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τη σύζυγό του, η Κατερίνα Λέχου και η Εβελίνα Παπούλια μαζί με την κόρη της, Αφροδίτη Λιάντου και τον Αλέξανδρο Σκουρλέτη.

Φόνισσα - Χαραλαμπόπουλος - Πρίντζου
Φόνισσα - Πρωτόπαππα - Καραμπέτη
Φόνισσα - Λέχου
Φόνισσα - ηθοποιοί
Φόνισσα - Παπούλια - Λιάντου - Σκουρλέτης

Η υπόθεση της ταινίας

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου, είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της - μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της, κι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω.

Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματά της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της της υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.