«Μας πήραν τα κινητά αλλά πριν προλάβαμε να...» - Όλα όσα αποκάλυψε η Αγγελική Ξένου για την προσαγωγή της

«Δεν ξέραμε πόσο θα διαρκούσε...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Μας πήραν τα κινητά αλλά πριν προλάβαμε να...» -  Όλα όσα αποκάλυψε η Αγγελική Ξένου για την προσαγωγή της

Στην εκπομπή Restart του Attica Tv, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 15/11 η Αγγελική Ξένου σχετικά με την προσαγωγή μαζί με τον πατέρα της, Αντώνη Ξένο, με αφρομή την Παλαιστινιακή σημαία που ύψωσαν έξω από την Πρεβεία του Ισραήλ πριν απο λίγες ημέρες (δείτε εδώ τις πρώτες τους δηλώσεις).

Όλα όσα αποκάλυψε η Αγγελική Ξένου για την προσαγωγή της

«Για εξακρίβωση στοιχείων έγινε προφανώς από την πρεσβεία του Ισραήλ η κλήση στην ελληνική αστυνομία. Ότι "περνάει ένα αμάξι που έχει σηκώσει την Παλαιστινιακή σημαία". Μετά από λίγα λεπτά, επί της Πανόρμου, μια δειλή σειρήνα από ένα περιπολικό, μπαίνοντας δηλαδή στην Λ. Αλεξάνδρας λίγο πριν την ΓΑΔΑ, μας είπαν πολύ ευγενικά οι αστυνομικοί να σταματήσουμε στην άκρη. Πήραν την ταυτότητα μου, βγαίνω έξω ήσυχα ήσυχα και ρώτησα για ποιο λόγο την ήθελαν. "Έχουμε δεχθεί μια κλήση" μου είπαν και από μόνη πρόσθεσα "επειδή ύψωσα την Παλαιστινιακή σημαία". Γιατί δεν έχω το δικαίωμα οποιαδήποτε σημαία να υψώσω και οτιδήποτε να φοράω επάνω μου; "Ναι αλλά ξέρετε τώρα, είναι η κατάσταση έτσι μεταξύ των χωρών" μου είπαν».

«Ήμουν μαζί με τον πατέρα μου και πήγαμε και οι δυο στη ΓΑΔΑ. Ανεβήκαμε επάνω, μας πήραν τα κινητά αλλά πριν προλάβαμε και ενημερώσαμε ότι θα αργήσουμε και ότι δεν ξέραμε πόσο θα διαρκούσε όλο αυτό. Ενημερώθηκε αμέσως δικηγόρος του ΚΚΕ, η σκηνοθέτης μας πήρε αμέσως τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα και αυτός ενήργησε, η μητέρα μου πήρε τον διευθυντή της ασφάλειας. Αφεθήκαμε στη συνέχεια ελεύθεροι και μας είπαν ότι ήταν απλώς μια εξακρίβωση και δεν είχαν κάτι επιλήψιμο».

Δείτε εδώ το βίντεο:

Οι δηλώσεις της Γερασιμίδου για την κόρη και τον σύζυγό της

«Δεν είναι ώρα αυτή. Όπως βλέπετε, εμείς θα φοράμε την παλαιστίνα, αλλά δεν είναι ώρα τώρα γι’ αυτό. Λυπάμαι βέβαια που κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Τώρα, τι λέτε; Θέλετε να πούμε γι’ αυτό το πράγμα σήμερα που εδώ δόθηκαν κάποια βραβεία σε άξιους συναδέλφους; Ευχαριστώ πολύ και λευτεριά στην Παλαιστίνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.