«Είχατε και στο χωριό σας μωρέ body shaming; Μπουρδολόγοι!» - Άγριο κράξιμο από τον Γρηγόρη Πετράκο σχετικά με την απόφαση της Πρωτοψάλτη για στίχο τραγουδιού της

«Άντε παλιορατσιστές!»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποφάσισε πρόσφατα να κάνει μια τροποποίηση στο πολύ γνωστό κομμάτι ''Άδωνις'', που έχει ερμηνεύσει σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη κάνοντας τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια.

Στο σήμερα ωστόσο, με την πολιτική ορθότητα να έχει αποκτήσει ύπαρξη στη ζωή μας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποφάσισε, πως ο στίχος ''και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά Κυριακή να της φύγει το στρες'' αποτελεί κομμάτι του bodyshaming και έτσι θέλησε να αφαιρέσει τη λέξη ''χοντρή''.

Την απόφαση αυτή της καλλιτέχνιδας σχολίασε τόσο ο Σταμάτης Κραουνάκης (δείτε εδώ τι είπε), όσο και άλλοι άνθρωποι, μεταξύ άλλων και ο Γρηγόρης Πετράκος με μία καυστική ανάρτησή στο Facebook.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου για την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τραγούδι της

«Τί άλλο θα κάνουν οι άνθρωποι για να δείξουν υπακοή στη Νέα Τάξη... Όποια ορθοπολιτική μπούρδα τους πουλήσουν, αμέσως να κάνουν τον "καλό μαθητη".
Έβγαλε λέει η Πρωτοψάλτη (μετά από 30 χρόνια) το στίχο "χοντρή" απ τον θρυλικό Άδωνι... Για να μην κάνει "body shaming".
Είχατε και στο χωριό σας μωρέ body shaming...;;;
Ακούστε μπουρδολόγοι!
Σε κάθε πράξη, μας έχουν διδάξει οι μεγάλοι φιλόσοφοι, σημασία έχει το κίνητρο και η πρόθεση.
Όταν κάποιος κάνει χιούμορ, σάτιρα ή ένα σκωπτικό τραγούδι, δεν έχει πρόθεση να θίξει κάποιον και αυτό που κάνετε λέγεται λογοκρισία, φίμωση, παραχάραξη και κυρίως έλλειψη διάκρισης, χιούμορ, αντίληψης και αμορφωσιά!
Προτείνω λοιπόν στο εξής να απαγορευτούν ρητά :
-Ο χοντρός κι ο λιγνός
-Ο κοντός με τη γραβάτα
-Ο παπάς ο παχύς
-Η μια πατάτα χοντρούλα
-Ο ντρουλης χοντρούλης
-Τα παχιά τα λόγια
-Η ταβέρνα "στου Τζιμη του χοντρού"
-Οι παχιές αγελάδες
- Η Μάρω Κοντού
- Η Κυριακή κοντή γιορτή
- Η κοντούλα η λεμονιά
-Η χοντρική πώληση
Αντε παλιορατσιστές!», έγραψε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πήρε το λόγο και σχολίασε σχετικά με το τραγούδι πως «Θεωρώ προσωπικά ότι από την μια μπορώ να καταλάβω από που εμπνεύστηκε για αυτή την απόφαση, αλλά θεωρώ υπερβολικό το να αλλάζουμε ένα τραγούδι 40 ετών. Και το "Ξύλο βγήκε από το παράδεισο" βλέπουμε τους καθηγητές να χαστουκίζουν τα κορίτσια, που σήμερα θα το καταγγείλαμε, αλλά δεν θα μοντάρεις μια ολόκληρη εκπομπή».

Στην άποψη της συμφώνησε και όλη η ομάδα της εκπομπής του Happy Day!