«Έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε μία λέξη...» - Το σχόλιο της Δανάης Μπάρκα για τις δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη

«Το ψηλός είναι κακό;»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε μία λέξη...» - Το σχόλιο της Δανάης Μπάρκα για τις δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη

To σχόλιο της με αφορμή της δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη, σχετικά με την απόφαση που πήρε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις», έκανε το πρωί της Πέμπτης 16/11, η Δανάη Μπάρκα μέσα από την εκπομπή της Πάμε Δανάη.

«Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ κάθε φορά που λέω το τραγούδι στη λέξη "χοντρή" τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης (δείτε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του).

Το σχόλιο της Δανάης Μπάρκα για τις δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη

«Σίγουρα παίζει ρόλο η εποχή. Εγώ θεωρώ ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί ακριβώς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε βρωμίσει αυτή λέξη. Πια το να πεις τη λέξη χοντρός είναι πάρα πολύ κακό. Γιατί είναι κακό; Το να πεις τη λέξη αδύνατος είναι κακό; Το ψηλός είναι κακό;» ανέφερε η παρουσιάστρια.

«Υπάρχουμε κάποιοι άνθρωποι που δεν είμαστε αδύνατοι αλλά πιο χοντρούληδες, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο κοντούληδες, άλλοι πιο ψηλούληδες, άλλοι πολύ πιο αδύνατοι. Ο καθένας έχει το σωματότυπό του και την εμφάνισή του.»

«Αν τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει όλος αυτός ο ορυμαγδός για το body shaming, δεν θα είχε φτάσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο σημείο να βγάλει αυτήν τη λέξη από το τραγούδι. Όλοι οι υπόλοιποι το έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιούμε μία λέξη, που όντως ένας άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται αμήχανα γιατί από κάτω βλέπει το κοινό και μπορεί και το κοινό να αισθάνεται αμήχανα από το όλη μέρα μπλα μπλα, μην λέτε τους ανθρώπους χοντρούς» πρόσθεσε.

«Σου λέει από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ακολουθούν, με υποστηρίζουν και με θαυμάζουν και αισθάνονται αμήχανα, ας το προστατεύσω γιατί οι εποχές είναι τέτοιες και το απαιτούν κι ας κάνω αυτό που θέλω», κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Δείτε εδώ το βίντεο: