«Όταν ακούω το τραγούδι ''Ψηλές, κοντές'' δεν θέλω, αισθάνομαι άβολα!» - Η έντονη τοποθέτηση της Σκορδά μετά τον ''σάλο'' για το κομμάτι ''Άδωνις''

«Ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Όταν ακούω το τραγούδι ''Ψηλές, κοντές'' δεν θέλω, αισθάνομαι άβολα!» - Η έντονη τοποθέτηση της Σκορδά μετά τον ''σάλο'' για το κομμάτι ''Άδωνις''

Μεγάλη συζήτηση έχει συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από το κομμάτι ''Άδωνις'', που είχε γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης, το τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πρόσφατα αποφάσισε να κάνει μια τροποποίηση στους στίχους.

Πιο αναλυτικά, η ερμηνεύτρια αποφάσισε να αφαιρέσει τη λέξη ''χοντρή'' από τους στα πλαίσια της αποφυγής του bodyshaming με τον Κραουνάκη ως δημιουργός να έχει άλλη άποψη (δείτε εδώ το σχόλιο του Γρηγόρη Πετράκου).

Με τη σειρά της σχόλια επί του θέματος έκανε και η Φαίη Σκορδά την Πέμπτη (16/11) μαζί με τους συνεργάτες της από το πάνελ του Fay's Time με τις απόψεις να διίστανται.

Οι δηλώσεις της Φαίης Σκορδά για το στίχο στο κομμάτι ''Άδωνις''

«Ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Αν η Άλκηστη Πρωτοψάλτη νιώθει, ότι δε θέλει να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη, γιατί της δίνει αυτήν την ενέργεια, της βγάζει άλλα πράγματα, εεε δε θα την πει.

Εγώ τον Κραουνάκη τον λατρεύω, τον θεωρώ φίλο μου και τιμή μου και τον αισθάνομαι πολύ δικό μου άνθρωπο. Εκείνος παρά την επιλογή της Πρωτοψάλτη με το φορτηγό και δεν έχουν καμία σχέση, λέει την αγαπώ, να κάνει ό,τι θέλει, εκτιμάει και σέβεται το πόσο μεγάλη ερμηνεύτρια είναι.

Είναι δυνατόν εμείς να σχολιάσουμε γιατί μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες στην Ελλάδα για τα λόγια, που θα πει; Για εκείνη σημαίνει κάτι και νιώθει ότι περνάει ένα άσχημο μήνυμα.

Και εγώ αν ήμουν ο Χαριτοδιπλωμένος πραγματικά, που τον συμπαθώ, όταν ακούω το τραγούδι (ψηλές, κοντές) δεν θέλω, αισθάνομαι άβολα. Μια μέρα το βάλαμε πάνω σε ένα θέμα και λίγο σφίχτηκα μέσα μου. Ακόμα και όταν είχε βγει το τραγούδι με ενοχλούσε μέσα μου, αλλά δεν είχα καταλάβει το γιατί», είπε μεταξύ άλλων η Φαίη Σκορδά.

Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη

«Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Θα απαντήσω για να μη λυσσάξετε. Κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε. Εγώ κάθε φορά που λέω το τραγούδι στη λέξη "χοντρή" τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται» ανέφερε αρχικά.

«Αυτό είναι μία προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς και τα λοιπά… αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν με νοιάζει. Δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη μετά το φορτηγό του Δήμου Αθηναίων, ούτε κι εκείνη μαζί μου», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την απαράδεκτη ανάρτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί παρένθετης μητέρας. «Είμαστε φίλοι με τον κύριο Κασσελάκη, απέφυγα να τον υποχρεώσω να έρθει εδώ σήμερα. Του ευχήθηκα για τον γάμο. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητα πράγματα. Δεν ήθελα να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Τον ακολουθούν παντού γιατί... Ελλάδα χρυσό μου. Δεν βαριέσαι... Πάμε να βγάλουμε τη χώρα από τη λάσπη», είπε.