«Να είστε καλά»: H αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη μετά τις ευχές που δέχτηκε στον αέρα της ΕΡΤ για το γάμο του με την Δήμητρα Ματσούκα

Εμφανώς αμήχανος αλλά χαμογελαστός

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Να είστε καλά»: H αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη μετά τις ευχές που δέχτηκε στον αέρα της ΕΡΤ για το γάμο του με την Δήμητρα Ματσούκα

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Επίλογος, βρέθηκε καλεσμένος ο Πέτρος Κόκκαλης το βράδυ της Πέμπτης 16/11 μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως δήλωσε "δεν είναι σύμφωνος με τον τρόπο που ο Κασσελάκης διαχειρίζεται το αξίωμα".

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δική μου πολιτική κουλτούρα. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της πολιτικής, της κλιματικής πολιτικής, αν θέλετε, τα τελευταία 15 χρόνια, γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε. Όσοι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, έχουμε την ευθύνη απέναντι και στους συνανθρώπους μας, τους συγγενείς μας, τους οικείους μας και εν πάση περιπτώσει απέναντι στη συνείδησή μας. Να είστε βέβαιος, έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», απάντησε σχετικά με την είδηση που κυκλοφόρησε πως θα δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

«Βλέπω ένα πολιτικό κενό, βλέπω σίγουρα μια αναδιάταξη του χώρου που βρίσκεται στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, ας το πούμε έτσι, αναγκαία, απαραίτητη, δύσκολη, στην οποία πιστεύω ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν οι σαφείς ιδεολογικές βάσεις, οι σαφείς προσεγγίσεις και πάνω σ’ αυτή την καινούργια σαφήνεια, ειλικρίνεια και στον αγώνα να συνδεθούν ξανά μετά τις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα η έλλειψη ενός αποτελεσματικού και ικανού και στιβαρού κλιματικού λόγου, κλιματικής πολιτικής, μιας πολιτικής η οποία βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, όχι το κλίμα. Γιατί, πολλές φορές λένε ότι η οικολογία έχει σκοπό να σώσει τον πλανήτη, να σώσει τα ζώα κλπ.

Δεν είναι το πρόβλημά μας να σώσουμε τον πλανήτη. Τον πλανήτη ούτε μπορούμε να τον σώσουμε, ούτε μπορούμε να τον καταστρέψουμε. Αυτό που έχουμε νομίζω καταλάβει όλοι πλέον και φέτος το καλοκαίρι είναι ότι οι άνθρωποι έχουν το πρόβλημα. Οι κοινωνίες μας έχουν το πρόβλημα, οι οικονομίες μας έχουν το πρόβλημα. Και είδαμε και με εκκωφαντικό τρόπο που δυστυχώς θα γίνεται όλο και πιο εκκωφαντικός, ότι κινδυνεύουν και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη σε ερώτηση για το γάμο του με την Δήμητρα Ματσούκα

«Με κάποιον τρόπο ήσασταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτή την εβδομάδα για ένα πολιτικό διαζύγιο και για έναν γάμο. Ευχόμαστε η ώρα η καλή», του είπε στο τέλος της συνέντευξη του ο παρουσιαστής της εκπομπής για το γάμο του με την Δήμητρα Ματσούκα που ανακοινώθηκε με την επίσημη αναγγελία.

«Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ», απάντησε ο Πέτρος Κόκκαλης αμήχανος αλλά παράλληλα χαμογελαστός.

Δείτε εδώ πότε θα γίνει ο γάμος!