Η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από 14 μήνες - Αναβολή για τον Σεπτέμβρη του 2024 πήρε η δίκη για το βιασμό του 16χρονου

Δείτε φωτογραφίες!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μετά την αποφυλάκιση του από τον Κορυδαλλό, ο Δημήτρης Λιγνάδης πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από 14 μήνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους δημοσιογράφους. Ο σκηνοθέτης - ηθοποιός βρέθηκε ξανά έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα για σήμερα Παρασκευή 17/11 ήταν προγραμματισμένη η δίκη για την υπόθεση βιασμού του 16χρονου το 2011, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει η εισαγγελία Εφετών μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου κατά την οποία είχε αθωωθεί, ενώ το θύμα δεν είχε παραστεί στην δίκη.

Φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη έξω από τα δικαστήρια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε στο εφετείο μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, ενώ η δίκη πήρε αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου του 2024 λόγω αποχής των δικηγόρων.

Να σημειώσουμε πως ο σκηνοθέτης είχε κριθεί ένοχος για τους βιασμούς δυο 17χρονων το 2015 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

Δείτε επίσης: «Δεν τον είδα να λυγίζει! Έχει μία δύναμη...» - Η αποκάλυψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη για την ζωή του σήμερα

Δημήτρης Λιγνάδης δίκη 16χρονου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Δημήτρης Λιγνάδης Αλέξης Κούγιας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η τοποθέτηση Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο γνωστός ποινικολός είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε μία ανακοίνωση, που είχε ως αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά την οποία απαλλάχθηκε ο Kevin Spacey και από τις εννέα κατηγορίες που υπήρχαν εις βάρος του, οι οποίες αφορούσαν σεξουλικά αδικήματα. Ο ποινικολόγος μέσω αυτής της ανακοίνωσης που έκανε (δείτε εδώ σε ποια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα), ήθελε να τονίσει της ομοιότητες που έχει αυτή η υπόθεση με εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αρχικά στην ανακοίνωση του ο Δημήτρης Λιγνάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι ''μορφονιό'' προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίον πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στον δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις 6 που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί Δικαστές, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου επίλεκτη Δικαστής κα Γιούπη, μετά από 7 μήνες δίκης τον απήλλαξαν πανηγυρικά».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: «Παρακολουθώ στον παγκόσμιο τύπο με ποιον τρόπο ακόμη και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Kevin Spacey, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά σε κανένα θέατρο διαμαρτυρίες για την αθώωσή του».Αλέξης Κούγιας

Επίσης δήλωσε ότι: «Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα από δύο κόμματα να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του. Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο Δικαστήριο από τον δικηγόρο του Kevin Spacey η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από τον Σύλλογό του».

Κλείνοντας την ανακοίνωση του δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε στελέχη κομμάτων, είτε δημοσιογράφοι, είτε παρουσιαστές εκπομπών και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν».