«Με υποστηρίζουν πολλοί! Δεν είμαι βιαστής» - Συγκινήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το Εφετείο

Για πότε πήρε αναβολή η δίκη για τον βιασμό του 16χρονου το 2011;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Με υποστηρίζουν πολλοί! Δεν είμαι βιαστής» - Συγκινήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το Εφετείο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε σήμερα 17/11 στο εφετείο μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, για τη δίκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει για την υπόθεση βιασμού του 16χρονου το 2011, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει η εισαγγελία Εφετών μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου κατά την οποία είχε αθωωθεί, ενώ το θύμα δεν είχε παραστεί στην δίκη.

Η δίκη ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων - δείτε για πότε - με τον σκηνοθέτη να κάνει δηλώσεις στα κανάλια που βρέθηκαν έξω από το εφετείο.

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη

«Καλή σας μέρα παιδιά. Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση πριν από την ολοκλήρωση του Εφετείου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη δικαιοσύνη. Αν έλεγα κάτι, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που όλο αυτόν τον καιρό με υποστηρίζουν, με πιστεύουν... Και είναι πολλοί. Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Με πιστεύουν και ξέρουν καλά ότι δεν είμαι βιαστής», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Και κάποιος άλλος στη θέση μου αυτό θα ένιωθε. Λυπάμαι που λόγω του κλίματος δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν μάρτυρες», συμπλήρωσε συγκινημένος.

Η μήνυση που έχει κάνει στην Ελένη Γερασιμίδου

«Έχω κατά καιρούς δηλώσει ότι αρκετοί καλλιτέχνες, συνήθως αυτοί που είναι στην επαγγελματική αφάνεια και την ανεργία, χωρίς καμία ηθική αναστολή διαλέγουν επιτυχημένους και επώνυμους συναδέλφους τους, για να τους επιτεθούν, να τους εξυβρίσουν και να τους συκοφαντήσουν, με απώτερο σκοπό να επανέλθουν στην δημοσιότητα.

Μου απέστειλαν τις δηλώσεις της κατά τ’ άλλα συμπαθέστατης κας Γερασιμίδου (βεβαίως συμπαθέστερη και αξιολογότερη ηθοποιός ήταν η κατά τη γνώμη μου αείμνηστη αδελφή της), η οποία, χωρίς να την ρωτήσει κανένας και χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και τι απεδείχθη επί 7 μήνες στο Δικαστήριο, αλλά και ποια ήταν η αληθινή προσωπικότητα των φερομένων ως θυμάτων του κορυφαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, χωρίς κανένα δισταγμό τον εξύβρισε, τον συκοφάντησε και τον προκαταδίκασε κιόλας, χωρίς να σκεφτεί ότι τον Δημήτρη Λιγνάδη οι τακτικοί Δικαστές τον αθώωσαν και στις 6 υποθέσεις, για τις οποίες κατηγορήθηκε, ενώ τον καταδίκασαν κατά πλειοψηφία 4 προς 3 σε δύο μόνο υποθέσεις οι ένορκοι, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου παρασύρθηκαν από τις βρομερές μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές που έχουν καταστρέψει πολλούς ανθρώπους, για να κερδίζουν εκατομμύρια οι παρουσιαστές.

Έχω λάβει την εντολή να μηνύσω άμεσα την κα Γερασιμίδου, τους δημοσιογράφους και το μέσον, στο οποίο δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξή της, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως αλλά και για τον μη σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας, καθώς επίσης να ενάγω όλους όσοι παρανόμησαν, αιτούμενος το ποσό των 100.000 ευρώ υπέρ του κου Δημητρίου Λιγνάδη, τον οποίον κάτι τέτοιοι ηθοποιοί, με επικεφαλής τον Μπιμπίλα, τον κατέστρεψαν και επαγγελματικά και κοινωνικά, για να επιβιώσουν κατά τη γνώμη μου οι ίδιοι μέσω αυτής της ακραίας, παράνομης και ανήθικης συμπεριφοράς τους, η οποία αναδεικνύει εκτός των άλλων και παντελή έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης προς το θεσμό της Δικαιοσύνης», έχει γράφει σε ανακοίνωση του ο Αλέξης Κούγιας.

ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ - ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΚΟΥΓΙΑΣ