«Και πάντα αυτό το βράδυ...» - H "ανατριχιαστική" ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη για τον πατέρα του

«Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
NDP PHOTO/ ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαργιασμό στο Instagram, έκανε την Παρασκευή 17/11, ο Μίλτος Πασχαλίδης, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο τραγουδοποιός μοιράστηκε με τους ακόλουθους του, μια συγκινητική ιστορία όταν ο πατέρας του, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός, το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου του 1973 έδωσε φάρμακα και γάζες στους φοιτητές που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο.

H "ανατριχιαστική" ανάρτηση του Μίλτου Πασχαλίδη για τον πατέρα του

«Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου : οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα.

Δείτε επίσης: Μίλτος Πασχαλίδης: «Εγώ με τον Θάνο συνομιλώ κάθε εβδομάδα» - Ανατριχιάζει η εξομολόγηση του τραγουδιστή για τον Μικρούτσικο

Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε : να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε : κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο απο τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.

Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος.»

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Η εξομολόγηση για τις κόρες του

«Είμαι ευτυχής με τις κόρες μου. Η μεγάλη μου κόρη είναι 13 και η μικρή σχεδόν δυο. Όταν γεννήθηκε η μικρή νομίζω ότι είμαι επαγγελματίας πατέρας και ερασιτέχνης τραγουδοποιός. Δυο είναι τα μαθήματα που έχω πάρει από τις κόρες μου. Το ένα είναι ότι έχω αναγκαστεί να κάνω υπομονή, πράγμα που είναι αντίθετο στον χαρακτήρα μου και το άλλο είναι ότι ακόμα και να θέλεις, δε μπορείς να κάνεις τα πάντα» είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης και συνέχισε,

«Πέρασα κατάθλιψη όταν γεννήθηκε η μεγάλη μου κόρη. Δε με βοήθησε στο να την ξεπεράσω και δε με βοήθησε γιατί δεν ήθελα να τη χρησιμοποιήσω σε αυτό. Τα παιδιά μας, δεν είναι δικά μας, είναι του εαυτού τους. Την κατάθλιψη την ξεπέρασα με ψυχοθεραπεία λαο βοήθεια από φίλους μου».

Σε άλλο σημείο, ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Άλκη, του νεαρού από τη Θεσσαλονίκη λόγω της ομάδας που υποστήριζε.