«Πήγα σε ψυχίατρο, ένιωθα να τρελαίνομαι!» - Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου με την εξομολόγησή της για την ασθένεια της μητέρας της

«Επειδή η μαμά μου...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Πήγα σε ψυχίατρο, ένιωθα να τρελαίνομαι!» - Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου με την εξομολόγησή της για την ασθένεια της μητέρας της

Το Σάββατο (18/11) η Ελένη Ράντου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ''Μπαμπά -δες'' με την ηθοποιό να μιλάει εξομολογητικά για την κόρη της, τo Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους γονείς της και τη σχέση τους.

Μέσα από όσα είπε η ηθοποιός ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις της, τόσο για τον πατέρα της, που έχει φύγει από τη ζωή και του είχε πολύ μεγάλη αδυναμία, αλλά και όσα ανέφερε για τη μητέρα της (δείτε την εδώ) και τη μάχη με την άνοια.

Πρόκειται για μια ασθένεια, την οποία αντιμετωπίζει εδώ και μερικά χρόνια η μαμά της και πλέον, όπως εξήγησε η Ράντου οδηγείται προς το τέλος της ζωής της κάτι, που εξουθενώνει ψυχολογικά την ηθοποιό οδηγώντας την να ζητήσει βοήθεια.

Οι δηλώσεις της Ελένης Ράντου για την κατάσταση υγείας της μητέρας της

«Το να οφείλεται η κατάθλιψη μας σε μια απώλεια, δεν είναι κατάθλιψη, είναι πόνος. Μην το μπερδεύουμε, επειδή τώρα χάνω σιγά σιγά και την μαμά μου, πήγα σε έναν ψυχίατρο για βοήθεια, γιατί ένιωθα να τρελαίνομαι, ο οποίος ψυχίατρος με λύτρωσε γιατί μου είπε δεν έχετε κατάθλιψη, δεν θέλετε φάρμακα. Πονάτε, απλώς φοβάστε πόσο πολύ πονάτε. Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει, θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε.

Επειδή η μαμά μου είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις και αισθανόμουν, ότι έχω μια ευθύνη για τις αποφάσεις μου, για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά. Ένιωσα κάπου, ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως δεν κάνω σωστά, μήπως τη στείλω μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω την σωστή απόφαση, την κρατάω σπίτι; την μετέφερα σε μονάδα φροντίδας; Επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι, αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο. Εκεί ένιωσα ότι χάνω τη διαύγεια του νου μου, γιατί ένιωθα, ότι δεν κάνω αυτό, που πρέπει», είπε η Ελένη Ράντου.

Η συγκινητική ανάρτηση της για τη μητέρα της

«Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται "απώλεια Ambigua. "
Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.
Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια.
Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα.
Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας.
Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ», έγραψε.