«Δεν κάθεσαι να φας ξύλο, είναι κάτι το οποίο δεν ελέγχεις» - Συγκλονίζει η Παυλίνα Βουλγαράκη για σύντροφό της που την είχε κακοποιήσει

«Στο θέμα ήταν η σωματική κακοποίηση»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δεν κάθεσαι να φας ξύλο, είναι κάτι το οποίο δεν ελέγχεις» - Συγκλονίζει η Παυλίνα Βουλγαράκη για σύντροφό της που την είχε κακοποιήσει

Η Παυλίνα Βουλγαράκη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα Αργά την Παρασκευή (17/11) με την τραγουδίστρια να μιλάει για τη ζωή της, τα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και δύσκολες εμπειρίες του παρελθόντος της.

Κάτι για το οποίο έχει μιλήσει ανοιχτά η τραγουδίστρια είναι η κακοποιητική σχέση, που είχε στο παρελθόν με σύντροφό της, εξηγώντας, πως το θύμα δεν επιλέγει να βρεθεί σε αυτή τη θέση και μάλιστα δυσκολεύεται να βγει και από αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και άλλες φορές, που η Παυλίνα Βουλγαράκη είχε μιλήσει για την κακοποίησή της, έτσι και αυτή τη φορά έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας (δείτε εδώ την εξομολόγησή της για την επίθεση στο σπίτι της).

Οι δηλώσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη για κακοποιητική της σχέση

«Οι αντιδράσεις ήταν μεγαλύτερες από ό,τι περίμενα αλλά δεν εστίαζαν εκεί που ήθελα. Εγώ στόχευα στην αφύπνιση, επειδή το έκανα και στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που το θέμα ήταν η σωματική κακοποίηση. Στόχος μου ήταν η αφύπνιση, δηλαδή να προσπαθήσω να εξηγήσω στις γυναίκες, που βρίσκονται εκεί που είχα βρεθεί εγώ κάποια σημάδια, που να μπορούν να τις ενεργοποιούν, ώστε να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό, είτε να καταλάβουν πως υπάρχουν τρόποι να φύγεις από μια τέτοια κατάσταση.

Δεν κάθεσαι να φας ξύλο, είναι κάτι το οποίο δεν ελέγχεις. Είναι μια συνθήκη, στην οποία μπορεί να μπεις έχοντας άγνοια και μετά δε μπορείς να το ελέγξεις, δεν έχει να κάνει με εσένα αλλά με έναν άλλον άνθρωπο που παραβιάζει τα φυσικά σου όρια, οπότε δεν έχει να κάνει με το αν είσαι σε ένα χωριό, ή αν είσαι σε μία πολύ, γιατί δε το διαλέγω, δε λέω ''αχ ωραία τρώω ξύλο, κάθομαι'', προσπαθώ να φύγω από αυτό το πράγμα, τουλάχιστον εγώ προσπαθούσα να φύγω από εκεί», είπε η Παυλίνα Βουλγαράκη.

«Ήταν σωματική βία και σεξουαλική...»

Στο podcast Mic2 στην πλατφόρμα του Streamee, και τη δημοσιογράφο, Μικαέλα Θεοφίλου, μίλησε η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μία κακοποιητική σχέση που είχε στο παρελθόν, η οποία της άλλαξε τη ζωή.

«Ήταν bullying ξεκάθαρα και κατά τα άλλα βίωσα ένα βαθύ σνομπισμό. Μεγάλος καλλιτέχνης έχει πει ότι θα της κάνω αυτήν την πρόταση, επειδή είναι ταλαντούχα, αλλά τι θα πει τώρα ο κόσμος; Έχει συμβεί αυτό. Αυτό το θεωρώ bullying, κατά τα άλλα δεν το έχω βιώσει.

Ήταν σωματική βία και σεξουαλική. Ήταν μία πολύ κακοποιητική σχέση. Δεν ήταν ακριβώς σχέση, ήταν αυτό που θέλεις να φύγεις από τη σχέση και με το που το καταλάβει ο άλλος, δεν μπορείς να φύγεις. Ήταν η προσπάθειά μου να λήξω μια επαφή, που δεν μου ταίριαξε και τελικά ο άλλος βγήκε εγκληματίας. Με βοήθησε μια κολλητή μου φίλη, που κατάλαβε τι συνέβαινε. Είδε στο πρόσωπό μου κάποια σημάδια και στα χέρια, που δεν έβγαζαν νόημα. Κατάλαβε ότι με έχει χάσει από το περιβάλλον της κάποιες εβδομάδες.

Παυλίνα Βουλγαράκη κακοποιητική σχέση

Κατάφερε κι εντόπισε που ήμουν εγώ με αυτόν τον τύπο κι ήρθε και μας βρήκε. Τον χειρίστηκε με έναν τρόπο, ώστε να με αφήσει να φύγω -με την έννοια ότι η κοπέλα χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνεις κι είσαι καλό παιδί- και το χειρίστηκε άψογα. Ειδικά για την ηλικία μας τότε, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είναι πανέξυπνη. Με το που βρήκα την πρόσβαση και την επαφή με τον έξω κόσμο, εξαφανίστηκα και δεν με ξαναείδε ποτέ. Έχει προσπαθήσει, έχω κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτά. Απευθύνθηκα σε κάποιους ανθρώπους και με βοήθησαν.

Μετά από αυτό παρατήρησα ότι αφού τελείωσε αυτή η επαφή, συνέχισα να κάνω κακοποιητικές σχέσεις που δεν είχαν σωματική βία, αλλά ψυχική. Κι εγώ έλεγα, αφού δεν με χτυπά όπως άλλος, δεν είναι βία, καλά είναι. Δυσκολεύτηκα να διακρίνω το φάσμα της βίας», είπε χαρακτηριστικά η Παυλίνα Βουλγαράκη.