«Βίωσα ρατσισμό! Με φώναζαν ''μπαλαρίνα''» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το bullying που έζησε ο Ιβάν Σβιτάιλο

«Όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Βίωσα ρατσισμό! Με φώναζαν ''μπαλαρίνα''» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το bullying που έζησε ο Ιβάν Σβιτάιλο

Ο Ιβάν Σβιτάιλο παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Μπαμπά-δες με τον ηθοποιό - χορευτή να μιλάει για τη ζωή του, η οποία δεν ήταν πάντα εύκολη και δεν έχει να θυμάται, όπως είναι φυσικό μόνο ευχάριστες στιγμές.

Μια από αυτές λοιπόν, που να είχαν δυσκολέψει τον Ιβάν Σβιτάιλο, όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία ήταν στο σχολείο, δηλώνοντας, πως βίωσε bullying από τους συμμαθητές του.

Δείτε επίσης: Ιβάν Σβιτάιλο: «Ήμουν για πολλά χρόνια η χαζή Ρωσίδα που δεν πάει με άντρες»

Ο λόγος ήταν η κλίση, που φαίνεται να είχε ο Σβιτάιλο από μικρός και αυτή δεν ήταν άλλη από την καλλιτεχνική φύση του και πιο συγκεκριμένα η αγάπη του για το χόρο, κάτι ωστόσο ''παρεξηγημένο'' εκείνα τα χρόνια και ιδίως για ένα αγόρι.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Σβιτάιλο για το bullynig που βίωσε

«Φυσικά και βίωσα ρατσισμό, γιατί δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετά στην παιδεία μας και στον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό και δημιουργούνται όλοι αυτοί οι τίτλοι και τα επίθετα. Απλά όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες, θα καταλάβει ότι πρέπει να είσαι πολύ δυνατός και να έχεις φοβερό αυτοέλεγχο και αυτογνωσία για να μπορείς να ανταπεξέλθεις και ταυτόχρονα μέσα από αυτό, να προσφέρεις και συναισθήματα και να σωματοποιήσεις σχέσεις...

Μου άρεσε πάντα πως ο χορός από μόνος του ήταν μέσα σε μια θεατρική συνθήκη. Δηλαδή το σπίτι του χορού ήταν το θέατρο. Όταν ήρθα στην Ελλάδα το '95 αντιμετώπισα βέβαια ρατσιστικά σχόλια. Θυμάμαι, ότι ήμουν στην κρατική, τότε πρέπει να ήμουν 14-25 και η Θέμις Μαρσέλου έκανε ένα αφιέρωμα τότε για την κρατική σχολή χορού και με είχαν πάρει σε μια εκπομπή στο mega και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα άλλαξε η συμπεριφορά πολλών στο σχολείo, που υπήρχαν συμμαθητές και παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις που με φώναζαν «μπαλαρίνα», το ένα, το άλλο. Μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση το πως άλλαξε ξαφνικά η συμπεριφορά κάποιων, επειδή με έδειξαν στην τηλεόραση και έκαναν αφιέρωμα για μένα», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο.