«Ο Κώστας έχει βάλει ψηλά τον πήχη, το κεφάλαιο του έρωτα...» - Η απάντηση της Αλίκης Κατσαβού σε ερώτηση για νέο σύντροφο μετά τον Βουτσά

Πώς γνωρίστηκε με τον ηθοποιό

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σε μία βαθιά και πολύ προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η Αλίκη Κατσαβού στην εφημερίδα Espresso μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη. Η ίδια μίλησε για την γνωριμία της με τον Κώστα Βουτσά, τον χαρακτήρα του, την σχέση τους γενικότερα, και τον γιο που απέκτησαν μαζί.

Μάλιστα, απάντησε εάν υπάρχει κάποιος άλλος άντρας στη ζωή της σήμερα και εάν πιστεύει πως μπορεί να ερωτευτεί και να αγαπήσει κάποιον άλλο όσο τον αείμνηστο ηθοποιό, ο οποίος την σημάδεψε και της έκανε το μεγαλύτερο δώρο, το παιδί τους.

Δείτε επίσης: «Ο Φοίβος δεν θέλει να βλέπει ταινίες του πατέρα του γιατί...» - Ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της Κατσαβού για τον Βουτσά

Η σπάνια εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού για την προσωπική της ζωή μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Για να αλλάξουμε κλίμα και να πάμε σε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σας, που είναι ο Κώστας Βουτσάς, πώς έγινε η γνωριμία σας και τι σας γοήτευσε στον αείμνηστο ηθοποιό;

Με τον Κώστα γνωριστήκαμε το 2013 στις πρόβες για το έργο «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα», που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής και μετά σε περιοδεία. Κάναμε φιλική παρέα αρχικά, αλλά η προσωπικότητά του και το χιούμορ του με γοήτευσαν, και κάπου εκεί, σιγά σιγά και χωρίς να το καταλάβω, τον ερωτεύτηκα.

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του συζύγου σας. Πώς τον θυμόσαστε;

Τον θυμάμαι πάντα γελαστό! Θυμάμαι τα λόγια και τα αστεία του, την καλοσύνη και την τρυφερότητά του, την αγάπη του για τη ζωή, την κίνηση και το θέατρο. Παραμένει ζωντανός στην καρδιά και τη σκέψη μου.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του ξεχωρίσατε;

Ο Κώστας είχε μια καλοσυνάτη ματιά για τους ανθρώπους, γεμάτη σεβασμό και ευγένεια. Παράλληλα, είχε αστείρευτο κέφι για ζωή και μια ορμή και δύναμη εσωτερική. Αυτά τα στοιχεία του ξεχώρισα κι αγάπησα σ’ εκείνον. Παράλληλα θαύμαζα το απαράμιλλο ταλέντο του στην υποκριτική, αλλά και το χιούμορ του.

Ως ηθοποιός, τι σας συμβούλευε και τι αποκομίσατε από αυτόν επαγγελματικά;

Δεν του άρεσε να συμβουλεύει και να κάνει τον δάσκαλο. Γοητεύτηκε από τη δουλειά μου στο θέατρο για τα παιδιά και πρόσφερε τον εαυτό του σε τρεις παραγωγές της καλλιτεχνικής μου εταιρίας, της «Θεατρομάθειας». Ετσι, είχα την ευκαιρία να με σκηνοθετήσει και να παίξουμε μαζί, και να παρακολουθήσω από κοντά τον τρόπο που δουλεύει τους ρόλους του και να μάθω πολλά πράγματα από εκείνον.

Μεγάλη σας αγάπη ο γιος που αποκτήσατε μαζί, ο Φοίβος. Πώς είναι η Αλίκη ως μητέρα;

Το σωστό είναι να με κρίνει ο Φοίβος ύστερα από χρόνια. Πάντως ελπίζω να αποφανθεί ότι ήμουν ήρεμη, ψύχραιμη και ότι τον καταλάβαινα. Γενικά, προσπαθώ να μην μπαίνω εμπόδιο στην προσωπικότητά του και να του δίνω ευκαιρίες να αναπτυχθεί και να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργεια και το μυαλό του.

Σήμερα ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σας; Θέλετε να ερωτευτείτε ξανά;

Το κεφάλαιο του έρωτα έχει μάλλον κλείσει πλέον. Είμαι προσανατολισμένη στο μεγάλωμα του Φοίβου και θέλω να είναι υγιής κι ευτυχισμένος όσο περνάει από το χέρι μου. Οσος χρόνος μού απομένει από το παιδί τον αφιερώνω στη δουλειά μου, στο θέατρο και στην υποκριτική. Εξάλλου, ο Κώστας έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο αρσενικό να τον περάσει.

Τα λόγια που της είχε πει όταν γεννήθηκε ο μικρός Φοίβος

Το πρωί της Δευτέρας (16/10) η Αλίκη Κατσαβού έκανε μια συγκινητική ανάρτηση από την ημέρα, που είχε γεννηθεί ο γιος της, στο μαιευτήριο, γράφοντας με ιδιαίτερο τρόπο όσα της είχε πει ο καλός της, Κώστας Βουτσάς.

«Τι χάρτη και πυξίδα μου χάρισες! Στα δύσκολα γίνεται και καπετάνιος αν χρειαστεί!
28.7.2016 με τον Φοίβο 6 ημερών. Ίσως να ειναι κι η πρωτη μερα που γυρίσαμε απο το μαιευτήριο. "Στάσου, είσαι πολύ όμορφη να σας βγάλω φωτογραφία" κι έτσι έχω κι εσένα, μια αντανάκλαση στον καθρέφτη.
Ξέρω δεν ταιριάζει με το πολιτικό κλίμα των ημερών η ανάρτησή μου, αλλά τι να κανουμε; Είχα ανάγκη να αφησω αυτό εδώ, να το βλέπω και να χαμογελώ», έγραψε η Αλίκη Κατσαβού.