«Είχα επιλόχειο κατάθλιψη! Ξύπνησα και λέω τι έγινε;» - Ο απίστευτος τρόπος που η Κλέλια Ρένεση ξεπέρασε την ψυχική ασθένεια χωρίς αγωγή

«Δεν το διαχειρίστηκα καθόλου ψύχραιμα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είχα επιλόχειο κατάθλιψη! Ξύπνησα και λέω τι έγινε;» - Ο απίστευτος τρόπος που η Κλέλια Ρένεση ξεπέρασε την ψυχική ασθένεια  χωρίς αγωγή

Η Κλέλια Ρένεση παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Μαμά-δες, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή (19/11) με την γνωστή ηθοποιό να μιλάει για την κόρη της, την απόφασή της να τη μεγαλώσει μόνη της, αλλά και για την επιλόχειο κατάθλιψη, που πέρασε.

Όπως τόνισε η ηθοποιός δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά μία τόσο σκοτεινή περίοδο, η οποία ξεκίνησε για εκείνη περίπου στις 40 ημέρες από τη γέννηση της μικρής της (δείτε την εδώ στη βάφτισή της).

Στη συνέχεια, η Κλέλια Ρένεση αποκάλυψε τον τρόπο, που βγήκε από την επιλόχειο κατάθλιψη, καθώς δεν ήθελε να πάρει φαρμακευτική αγωγή. Ο τρόπος λοιπόν, με τον οποίο βρήκε τον εαυτό της ξανά δεν είναι τόσο συνήθης.

Οι δηλώσεις της Κλέλιας Ρένεση για την επιλόχειο κατάθλιψη

«Εγώ είχα και επιλόχειο κατάθλιψη, ορμονικά ξεκάθαρα δεν πήγαζε καθόλου από το μυαλό, 40 ημερών γειά σας, ξύπνησα και λέω τι έγινε; Δεν το διαχειρίστηκα καθόλου ψύχραιμα. Καταλάβαινα, ότι είναι κάτι έξω από εμένα, δεν πήγαζε από κάποια δικιά μου απελπισία όλο αυτό, δεν ήταν κάποια λογική σκέψη, που με κατρακύλαγε σε αυτό το μονοπάτι, ήταν κάτι ξένο, σαν μου είχαν βάλει μία ουσία μέσα μου, που το σώμα μου ανταποκρινόταν με αυτήν την κατήφεια.

Μου είπε η γυναικολόγος μου να πάρεις ίσως χάπια Κλέλια και είπα: «Μισό, όταν θα δω, ότι πραγματικά κατρακυλάμε σε άβυσσο, λέω θα το κάνω, αλλά επειδή θήλαζα, κρατούσα τα μπόσικα». Δεν ήταν θέμα μυαλού, αυτή ήταν η επικινδυνότητα, είναι ορμονικό, είναι χημεία.

Εγώ τι έπαθα μέσα στην ατυχία μου, ήμουν πολύ τυχερή. Είμαι πολύ αλλεργική στις σφήκες και με τσίμπησε μία και έπαθα αλλεργικό σοκ. Πήγα στο νοσοκομείο, αδρεναλίνες, φενιστίλ, ορούς, πήγα να πεθάνω δηλαδή. Έτσι μου έφυγε η επιλόχειος, εξαφανίστηκε κατευθείαν, μάλλον από το σοκ, μόνο του», είπε η Κλέλια Ρένεση.

Η συγκινητική ανάρτηση της Ρένεση για τον πατέρα και το παιδί της

Η γνωστή ηθοποιός μέσα από το instagram θέλησε να προχωρήσει σε μια σπάνια αναφορά στον πατέρα της, Ανδρέα για αυτό και του αφιέρωσε μια μακροσκελή ανάρτηση στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Facebook και στο instagram.

«”Τελείωσε η βάρδια και φεύγετε”.Και είναι απίστευτο. Μετά από πόσα χρόνια σπουδές, αγροτικό, ειδικότητες, αναμονές για διορισμούς, γιατρός του ΕΣΥ, επιμελητής Β΄, Α΄, υποδιευθυντής, διευθυντής κλινικής, άπειρα χρόνια στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία και στα ιατρεία, ο πατέρας μου βγαίνει σήμερα στη σύνταξη.

Καλός πολίτις λένε. Κι εγώ σκέφτομαι. Δεν κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ 30 χρονια τώρα, πάνω από 3 ώρες σερί χωρίς να του διακόψει τον ύπνο κάποιο περιστατικό. Δεν μπόρεσε ποτέ να κλείσει κινητό ή να πάει κάπου που δεν είχε σήμα. Δεν μπόρεσε ποτέ να πιει μια στάλα αλκοόλ για να ειναι πάντα ετοιμοπόλεμος.

Δεν ταξίδεψε. Δεν μπόρεσε να ρθει να δει το παιδί του, ούτε το εγγόνι του. Όταν γεννούσα την Κοραλία κατάφερε να βρει μισή μέρα κ μόλις βγήκα απ’ το χειρουργείο έπρεπε να φύγει. Ξεγέννησε εκατοντάδες παιδιά. Ασταμάτητα έτρεχε για κάθε περιστατικό. Έζησε όλον τον εξευτελισμό του ΕΣΥ από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Την έλλειψη προσωπικού, έλλειψη φαρμάκων, γαζών, αποστειρωτών. Έζησε τον εξευτελισμό που επιτρέπει ο νόμος, στον ανειδίκευτο τουριστικό γιατρό σε νησί να μπορεί να βγάζει 4πλασια απ τον διευθυντή του ΕΣΥ που έχει να κοιμηθεί 2 μήνες για να εξυπηρετήσει την τουριστική τορπίλη. Καλός πολίτης δεν θα ναι από δω κ πέρα. Καλός πολίτης ήταν πάντα. Και μακάρι όλοι οι άνθρωποι να αντιμετώπιζαν τη δουλειά τους με τόση ευλάβεια κ συνέπεια.

Μπαμπά, σήμερα που θα αδειάσεις το γραφείο σου κ θα παραδόσεις τα κλειδιά, είσαι χορτάτος στην καρδιά κ δούλεψες μια ζωή με πάθος. Όπως ταιριάζει στην φτιαξιά σου. Και πώς αλλιώς θα έβγαινε η βάρδια, χωρίς φωτιά στα μάτια;! Φτου ξελευθερία και αέρα στα πανιά σου!!», είχε γράψει η Κλέλια Ρένεση.