«Κάνει κάτι εξετάσεις και...» - Η πρώτη δήλωση της μητέρας του Σταμάτη Γαρδέλη, Δώρας, για τη νοσηλεία του στο Δαφνί

Η αντίδραση της στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDPPHOTO
Φωτογραφία αρχείου NDPPHOTO

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ο Σταμάτης Γαρδέλης εδώ και μια εβδομάδα νοσηλεύεται στην Α ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με αυτοκτονικές τάσεις. Η κατάσταση του έφτασε σε αυτό το σημείο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό του σπιτιού του στην Αθήνα.

«Όλα είναι προς κατεδάφιση. Πρέπει να γκρεμιστούν, γιατί έχω χρέος 80.000 ευρώ για αυθαίρετη δόμηση, και έχουν βγάλει το σπίτι μου στην Αθήνα σε πλειστηριασμό. Αφού γκρεμιστούν όλα, θα πρέπει και να πληρώσω. Εγώ έχω αθωωθεί από το δασαρχείο ως ιδιοκτήτης, πληρώνω τους φόρους μου, έχω αγοράσει κανονικά την ιδιοκτησία, και έρχεται πολεοδομία και μου βάζει πρόστιμο επειδή είπαν, πως ήταν δασικό, το οποίο τοκίζεται», είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του - δείτε την όλη εδώ.

Ο ηθοποιός βρίσκεται ακόμη στο Δαφνί και μάλιστα, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον δείχνει να συνομιλεί με έναν πολύ γνωστό δημοσιογράφο που τον επισκέφθηκε - δείτε την φωτογραφία.

Η πρώτη δήλωση της μητέρας του Σταμάτη Γαρδέλη

Η μητέρα του Σταμάτη Γαρδέλη, Δώρα, μίλησε λοιπόν στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στη νοσηλεία του γιου της, δηλώνοντας πως πρόκειται για κάτι που προέκυψε ξαφνικά, ωστόσο σύντομα θα βγει.

«Κάνει κάτι εξετάσεις ο Σταμάτης. Δεν έχει τίποτα, κάτι ξαφνικό έγινε. Περαστικό είναι, δεν είναι τίποτα. Είναι καλά. Είναι τέσσερις πέντε ημέρες μέσα και θα βγει αυτή την εβδομάδα. Καλά είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ένδοξες εποχές που μεσουρανούσε στην τηλεόραση

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981, σε ηλικία 21 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Τα τσακάλια. Αμέσως καθιερώθηκε και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον κόσμο, κυρίως στην νεολαία της εποχής.

Έπειτα ξεκίνησε η ανοδική πορεία στην καριέρα του με πολλές επιτυχημένες εμπορικά ταινίες (κάποιες για τον κινηματογράφο αλλά οι περισσότερες για την αγορά του βίντεο, που βρισκόταν τότε στην χρυσή περίοδό της) όπως "Βασικά καλησπέρα σας" (Οι ραδιοπειρατές), "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα", "Σατανάδες στα σχολεία", "Ταξίδι στην πρωτεύουσα", "Καμικάζι αγάπη μου", "Οι επικίνδυνοι", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Όταν οι ρόδες χορεύουν", "Περάστε φιλήστε τελειώσατε". Έτσι, ο Σταμάτης Γαρδέλης μετατράπηκε σε ποπ είδωλο της δεκαετίας του 1980 και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

Κατά τον ίδιο, εγκλωβίστηκε εν μέρει στους ρόλους αυτούς, γνωρίζοντας την προκατάληψη και την απόρριψη όταν προσπαθούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ασχολούμενος κυρίως με το θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε διάφορα show και ριάλιτι της τηλεόρασης.