Ένοχος για κακούργημα χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο Στάθης Παναγιωτόπουλος - Πόσα χρόνια "έφαγε";

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση revenge porn συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 20/11. Η Εισαγγελέας είχε προτείνει να γίνει παραπομπή της δίκης σε κακούργημα. Ο ίδιος, προηγουμένως, είχε ασκήσει έφεση για τη μείωση ποινής.

Πόσα χρόνια "έφαγε" ο ένοχος Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ένοχος κρίθηκε για κακούργημα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, του επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών χωρίς ελαφρυντικά, την οποία ωστόσο θα εκτίσει ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους καθώς η ποινή είναι με αναστολή.

Δείτε επίσης: Το παρασκήνιο της συνάντησής του Στάθη Παναγιωτόπουλο στο δικαστήριο με την 1η καταγγέλλουσα

Οι δηλώσεις της πρώτης καταγγέλλουσας

Σε δηλώσεις της 5 ημέρες πριν από τη δίκη η πρώτη καταγγέλλουσα είχε πει:

«Αισθάνομαι ξανά πάρα πολύ πιεσμένη ψυχολογικά. Ξυπνάνε πάλι όλες αυτές οι μνήμες που προσπαθώ να ξεχάσω, κάνω μεγάλη προσπάθεια. Αυτή τη φορά θα είμαστε στο Εφετείο και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά και να υπάρξει η ποινή που αναμένω εδώ και πέντε χρόνια. Θέλω αυτή τη φορά να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος. Εγώ το ξεκίνησα όλα, βρήκα όλα τα στοιχεία μόνη μου. Εκείνη την περίοδο, το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να σβηστούν τα βίντεο και έπειτα το να τιμωρηθεί.

Αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε, με έπεισε ότι θα σβήσει όλα, ότι θα με βοηθήσει οικονομικά, ότι θα μου βρει δουλειά. Μου είχε πει ακόμα και να παντρευτούμε και τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος απλά με κοροϊδεύει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Το μόνο που ήθελα από αυτόν ήταν να μπει στη διαδικασία να σβήσει όλα τα βίντεο. Για εμένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να διατηρήσω την ανωνυμία μου. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο και να μην γνωρίζουν τι έχει συμβεί και ότι είμαι η κοπέλα από αυτήν τη υπόθεση.

Θεωρώ ότι δεν έχει μετανιώσει. Δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία μαζί μου. Την προηγούμενη φορά δεν έδωσε το “παρόν” στο δικαστήριο. Δεν μπορώ να είμαι πόσες ώρες στην ίδια αίθουσα μαζί του. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το κίνητρο. Το έκανε τελείως συνειδητά, το είχε προσχεδιασμένο να το κάνει σε εμένα, γιατί ήταν κάτι που το είχε ξεκινήσει περίπου τέσσερα χρόνια πριν. Οι κοπέλες να μην ντρέπονται και να μιλάνε. Δεν φταίμε εμείς, ίσως εμπιστευόμαστε εύκολα τους ανθρώπους. Δυστυχώς, είναι κάτι που από εδώ και πέρα θα το βλέπουμε συνέχεια, με την εξέλιξη του Ίντερνετ. Ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Ήταν πολύ επώδυνο και να το συνειδητοποιήσω και να μπω στη διαδικασία να κινηθώ νομικά. Δεν ήταν εύκολο να μπω σε αυτά τα site και να ψάχνω ώρες... Τρεις μήνες μου πήρε. Νόμιζα ότι θα χάσω το μυαλό μου. Μου είχε πει ότι ήταν ψυχικά άρρωστος, του προκαλούσε ικανοποίηση και του έβγαινε έμφυτα».