Στιγμές τρόμου για βουλευτή της ΝΔ στο Ισραήλ: «Μας ζήτησαν να πηδήξουμε τον φράχτη και να ξαπλώσουμε μπρούμυτα» - Έσκαγαν δίπλα του ρουκέτες της Χαμάς

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Στιγμές τρόμου για βουλευτή της ΝΔ στο Ισραήλ: «Μας ζήτησαν να πηδήξουμε τον φράχτη και να ξαπλώσουμε μπρούμυτα» - Έσκαγαν δίπλα του ρουκέτες της Χαμάς

Στιγμές τρόμου έζησε στο Ισραήλ, πριν από λίγα 24ωρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, όπως εξομολογήθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καθώς την ώρα που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ με ομάδα Ευρωπαίων βουλευτών, δέχθηκε επίθεση από ρουκέτες της Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που βρισκόταν μαζί με άλλους συναδέλφους του σε αυτοκινητόδρομο, ήχησε συναγερμός και αμέσως εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και όλοι ξάπλωσαν στο δρόμο για να καλυφθούν. Δημοσίευσε, μάλιστα, βίντεο στην πλατφόρμα από τη στιγμή της επίθεσης.

Η στιγμή που ο βουλευτής της ΝΔ δέχθηκε επίθεση από ρουκέτες στο Ισραήλ

«Συγκλονιστική εμπειρία πριν από λίγο στο #Ισραήλ.

Βρίσκομαι από το μεσημέρι στο Ισραήλ, συμμετέχοντας σε αποστολή βουλευτών από ευρωπαϊκές χώρες, για να δούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο.

Επιστρέφοντας απόψε με τους συναδέλφους βουλευτές και τα στελέχη του American Jewish Committee από τη Ραχάτ στο Τελ Αβίβ, ξαφνικά ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου.

Μας ζητήθηκε να κατέβουμε από τα οχήματα και να ξαπλώσουμε στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου.

Οι ρουκέτες της #Χαμάς ακούγονταν η μία μετά την άλλη, καθώς αναχαιτίζονταν από το Iron Dome.

Είναι αναγκαία η συνεννόηση για την ειρήνη!», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Τρόμος για συνεργείο του MEGA - Ρουκέτα της Χαμάς έσκασε 10 μέτρα μακριά από δημοσιογράφο

Το βράδυ της Δευτέρας 20/11 μίλησε γι' αυτό στην εκπομπή του Action 24 "Πίσω από τις γραμμές":

«Σήμερα νωρίς το μεσημέρι επισκεφθήκαμε περιοχές του Νότιου Ισραήλ που είναι πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Στην επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο μας, που είναι περίπου 15 λεπτά, στον αυτοκινητόδρομο ηχήσαν οι σειρήνες. Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν αμέσως σε χρόνο 2 δευτερολέπτων, μας ζήτησαν να κατέβουμε χωρίς τα πράγματά μας, να πηδήξουμε τον φράχτη και να ξαπλώσουμε μπρούμυτα στο έδαφος για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι πολύ τρομακτικό το συναίσθημα. Ακούγονταν οι ρουκέτες που εκρήγνυνταν στον αέρα. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν λίγα μέτρα μόλις από εμάς, ήταν συγκλονιστική εμπειρία ότι σε χρόνο μηδέν μπορείς να κινδυνεύσεις», είπε.