«Εκείνη την ώρα με πιάνει κάτι και...» - Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας του

«Τέτοια παίρνω τα τελευταία χρόνια...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Στούντιο 4", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ, σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, και παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων σχολίασε την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού "Άδωνις" (δείτε εδώ τι είπε αναλυτικά για το γεγονός), αλλά μίλησε και για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Το πρόβλημα υγείας του Θοδωρή Αθερίδη

«Έπαθα την πρώτη κρίση μου πανικού το Νοέμβριο του '80 και το θυμάμαι πάρα πολύ καλά, ήμουν 15. Καθόμασταν στο υπόστεγο της πλατείας Ναβαρίνου και μιλούσαμε, ήταν βράδυ και έκανε λίγο κρύο. Μιλούσαμε για θρίλερ και τέτοια πράγματα, για μαύρη μαγεία, και γυρνάει ένας φίλος λέει δεν τα πιστεύω αυτά. Ο κολλητός μου γυρνάει και λέει έχω κάνει μαύρη μαγεία, τον ρωτάω εγώ σε ποιον και αυτός μου απάντησε σε εσένα. Δεν έχεις δει τη φωτογραφία σου, που την έχω τρυπήσει. Εγώ νόμιζα, ότι έκανε απλώς βλακείες. Και γυρνάει και μου λέει, δεν έχεις πάθει τίποτα.

Εκείνη την ώρα με πιάνει κάτι σα δύσπνοια και φεύγω, λέω έρχομαι, έρχομαι. Πηγαίνω στο σπίτι μου και σφυρίζω, βγαίνει η μαμά μου στο ασανσέρ και της λέω κατέβα. Δεν μπορούσα να μπω ούτε στο ασανσέρ. Ανεβαίνω στο σπίτι και βγαίνω στο μπαλκόνι κι αρχίζω να τρέχω, γιατί η καρδιά μου πήγαινε 170 και είχα γίνει κίτρινος, προσπαθούσα να εναρμονίσω την άσκηση με τους παλμούς μου. Αυτή ήταν η πρώτη, την επόμενη ημέρα έπαθα τη δεύτερη, επειδή το σκεφτόμουν. Στην τρίτη, ήπια μπίρα και μου πέρασε κι έτσι κατέληξα στον αλκοολισμό.

Το κατάλαβα μετά από την 5η - 6η φορά. Έκανα ομοιοπαθητική και μου πέρασαν οι κρίσεις πανικού. Με είχε στείλει σε αυτό ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Αν είχα πάρει ένα ηρεμιστικό, αντικαταθλιπτικό θα είχε λειτουργήσει καλύτερα. Τέτοια παίρνω τα τελευταία χρόνια», εξομολογήθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός στην εκπομπή.