«Τα είχα πει σε μία συνέντευξη και είχε παρεξηγηθεί!» - Η αποκάλυψη για τη σχέση του Μίνου Μάτσα με τον Μίκη Θεοδωράκη

«Αν τον φανταστείς από κάτω και είσαι 5-6 χρονών...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Τα είχα πει σε μία συνέντευξη και είχε παρεξηγηθεί!» - Η αποκάλυψη για τη σχέση του Μίνου Μάτσα με τον Μίκη Θεοδωράκη

Το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο Μίνως Μάτσας έδωσε το παρόν στην εκπομπή The 2night show με τον μουσικό να δίνει μία σπάνια συνέντευξη, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν είχε τόση άνεση στο κομμάτι αυτό της δημοσιότητας.

Ο Μίνως Μάτσας αποκάλυψε μάλιστα, πως η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν ο άνθρωπος, που τον ώθησε να είναι πιο άνετος με τις συνεντεύξεις, καθώς εκτός από την προσωπική του ζωή θέλει να μιλήσει για το έργο του (δείτε εδώ την εξομολόγηση της Κεφαλογιάννη για εκείνον).

Όσα αποκάλυψε, ο μουσικός ήταν πολύ ενδιαφέροντα εξηγώντας την ιστορία του παππού του και τη βαρύτητα, που έχει το επίθετο του, καθώς αποκάλυψε, πως ο παππούς του έχει γράψει στίχους πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών.

Οι δηλώσεις του Μίνου Μάτσα για τη μουσική και για την Όλγα Κεφαλογιάννη

«Περνούσα εδώ και έκανα μια βόλτα. Η αλήθεια είναι, ότι για την παρουσία μου ευθύνεται η σύζυγός μου, η Όλγα Κεφαλογιάννη. Πίστευα και πιστεύω ακόμα, ότι ο καλλιτέχνης με το έργο του, εγώ δηλαδή δείχνω αυτό που θέλω να δείξω. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος και ποιος είμαι. Εμένα μου έφτανε πάντα να κάνω μουσική.

Ο πατέρας μου ήταν πιτσιρικάς, αλλά αγαπούσε τον παππού μου και τον έπεισε να αναλάβει μια επιχείρηση, που ήταν φαληρημένη. Ήταν έμπορος σε υφάσματα. Μετά η εταιρεία έγινε Minos Matsas και υιός. Εγώ είμαι ο υιός του υιού. Μεγάλωσα σε έναν θαυμαστό κόσμο, Ερχόντουσαν άνθρωποι που ήταν καλλιτέχνες, τραγουδιστές, στιχουργοί, συνθέτες, έπαιζαν με τα όργανά τους. Οπότε όλο αυτό ήταν μοιραίο να με επηρεάσει και να θελήσω να γίνω σαν αυτούς.

Φοβόμουν τον Μίκη Θεοδωράκη, ισχύει. Αν τον φανταστείς από κάτω και είσαι 5-6 χρονών και κοιτάς προς τα πάνω με βλέπεις έναν άνθρωπο με φουντωτά μαλλιά και μαύρα ρούχα μοιραία αισθάνεσαι ένα δέος. Οπότε όταν δεν ήμουν φρόνιμος στο σπίτι έλεγαν “Τακτοποίησε τα πράγματά σου γιατί θα έρθει ο Θεοδωράκης” και γινόμουν λούης. Κάποτε τα είχα πει σε μία συνέντευξη και είχε παρεξηγηθεί.

Τον Μάνο Χατζιδάκι τον είχα παρακολουθήσει στο στούντιο και ήταν ένας γλυκός και ζεστός άνθρωπος, τον θυμάμαι να λέει ανέκδοτα. Ήτα τρυφερός και ζεστός άνθρωπος», είπε ο Μίνως Μάτσας.