«Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά! Υπήρξαν στιγμές που υπήρξα πολύ...» - Ο Γιάννης Μπέζος ''έσπασε'' τη σιωπή του για τις κακές συμπεριφορές του προς συναδέλφους

Όσα είπε για το ελληνικό metoo και την τραπ μουσική

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά! Υπήρξαν στιγμές που υπήρξα πολύ...» - Ο Γιάννης Μπέζος ''έσπασε'' τη σιωπή του για τις κακές συμπεριφορές του προς συναδέλφους

Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στο Night Out την Τρίτη (21/11) με τον γνωστό ηθοποιό να μιλάει για όλους και για όλα με τη γνωστή ειλικρίνεια, που διακατέχει τον καλλιτέχνη στις συνεντεύξεις, που κατά καιρούς δίνει.

Εκτός από όσα είπε ο ηθοποιός για το επάγγελμά του, την κόρη του (δείτε την εδώ) και την Ναταλία Τσαλίκη παρέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την τραπ μουσική, που αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο μουσικό είδος λόγω των στίχων του.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου για την τραπ μουσική

«Πάλι υπάρχει αυτή η υστερία, ότι η τραπ ήρθε να καταστρέψει τον πλανήτη, είναι αστεία πράγματα αυτά. Ενώ τους πήρε τόσο ο πόνος για τη μουσική και για το στίχο και υπερασπιστούν την τραπ, ενώ έχουμε ακούσει απίστευτες ανοησίες όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία δεν μας πείραξαν, εγώ τα θεωρώ χειρότερα.

Τουλάχιστον αυτά είναι και μία έκφραση των νέων, που έχουν και αίμα μέσα τους, δηλαδή ότι αγανακτώ και μπορώ να φτάσω και στα άκρα, αλλά είναι κάτι. Τα άλλα είναι ανοησίες απλώς εδώ μας ενοχλεί ο στίχος, γιατί μας προκαλεί. Εάν η τραπ έχει κάτι να πει επί της ουσίας, αυτό θα μείνει. Τα άλλα θα τα πάρει ο χρόνος και θα φύγουν. Το ρεμπέτικο προκαλούσε και όταν έπαψε να προκαλεί σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Όσα είπε για το κίνημα metoo

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αναφέρθηκε ως άνθρωπος του θεάτρου στο κίνημα metoο τονίζοντας, πως παρά τις υπερβολές το ''άνοιγμα'' αυτό έπρεπε να γίνει και το τελικό αποτέλεσμα για τις υποθέσεις το περιμένει από τη δικαιοσύνη.

«Δεν είναι το θέμα δεν είναι να λέμε, εγώ είμαι υπέρ του metoo. Είναι αυτονόητο, ότι είμαστε. Δεν είναι δυνατόν να είσαι υπέρ της κακοποίησης ή του βιασμού ή της κακής συμπεριφοράς, αυτά πρέπει να είναι αυτονόητα. Έγινε ο θόρυβος που έγινε, σίγουρα υπάρχουν και υπερβολές από ορισμένους ανθρώπους αλλά και ένα βεβαίως υπάρχει ένα κομμάτι αλήθειας. Υπάρχουν πράγματα που κρίνονται κοινωνικά και άλλα δικαστικά, θα τα δούμε.

Δεν ήταν ομερτά, ήταν αδιαφορία, είναι χειρότερο, συνηθίζουμε. Τι θα πει γίνονται αυτά; Εγώ δεν λέω να μην υπάρχουν αναταράξεις, εντάσεις. Φυσικά θα βάλεις τη φωνή, φυσικά θα επιμείνεις και, φυσικά αν χρειαστεί θα διώξεις κάποιον, αν δεν κάνει τη δουλειά, εγώ είμαι υπέρ και το έχω κάνει κιόλας. Άλλο αυτό και άλλο το να κακοποιώ τους συναδέλφους μου ή να θέλω να εκμεταλλευτώ τη θέση μου. Αντί να βγαίνουμε κάθε ημέρα και να μιλάμε για αυτούς, που είναι στην επικαιρότητα, καλό θα είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, κανείς δεν είναι άγιος. Εγώ την έχω κάνει πολλές φορές.

Υπήρξαν στιγμές που υπήρξα πολύ έντονος, απαιτητικός πολύ χωρίς να υπάρχει λόγος, εκρηκτικός, ανυπόμονος, τώρα τελευταία τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά, που δεν υπήρχε λόγος να είμαι αλλά σε βάζει η δουλειά από κάτω. Πρέπει να έχεις λίγο τον νου σου.

Όταν έμαθα για ονόματα πληγώθηκα, γιατί δε μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, υπάρχει ένα έργο πίσω από αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι για πέταμα και δε θέλω να απαξιώνονται», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

Η σχέση με την κόρη του και τα λάθη

«Η κόρη μου είναι η κόρη μου. Θυμάμαι την μέρα που γεννήθηκε πάρα πολύ καλά, απίστευτα συναισθήματα, μοναδικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από εκεί και πέρα. Όλα τα άλλα πριν διαγράφονται. Είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή και ταυτόχρονα είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη, γιατί βλέπεις ένα πραγματάκι, το οποίο οποίο το μέλλον εξαρτάται ως έναν βαθμό από εσένα.

Δεν έχω υπάρξει καθόλου αυστηρός. Επιεικής ήμουν. Ίσα ίσα μερικές φορές ήμουν και λίγο πιο αδιάφορος, όχι εσκεμμένα, λόγω της δουλειάς μου, αλλά το ψηλομπάλωσα αυτό με έναν τρόπο, κάνοντας την αυτοκριτική μου φυσικά, διότι ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω. Αν θέλω να θεωρούμαι ένας σοβαρός πατέρας αυτό έπρεπε να κάνω και όχι δήθεν ότι ενδιαφέρομαι και τον αυστηρό.

Ενδιαφέρομαι για την κόρη μου πάρα πολύ, αλλά θέλω να ενδιαφέρομαι χωρίς να είμαι από πάνω από το κεφάλι της. Δε θέλω να συμπεριφέρομαι σαν φίλος της, αλλά σαν πατέρας της. Μου παραπονέθηκε ότι δεν την ακούω και το κατάλαβα, ότι με έναν τρόπο έπρεπε να συμπλεύσω, γιατί ήμουν λίγο μακριά. Αλλά όταν λέμε, ότι τα συζητάμε τα πράγματα ανοιχτά και δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί πάντα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν έκανα την παραμικρή κίνηση να τη βοηθήσω στη δουλειά, θα ντρεπόμουν εγώ ο ίδιος, πολύ περισσότερο για το παιδί, αυτή ούτε το διανοήθηκε ποτέ και ακόμα ισχύει και δεν χρειάστηκε κιόλας, γιατί είχε τα προσόντα από μόνη της», είπε ο Γιάννης Μπέζος.