«Τι μ@λ@κί@! Δεν ταίριαζε σε αυτό το κωλοσύστημα» - Οι πρώτες έντονες δηλώσεις του αδερφού του Σταμάτη Γαρδέλη μετά τη νοσηλεία του στο Δαφνί

Ο τρόπος που έμαθε για την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Πέμπτη (23/11) ο αδερφός του Σταμάτη Γαρδέλη παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό μιλώντας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αδερφού του, που έχει νοσηλευτεί εδώ και λίγες ημέρες στην ψυχιατρική κλινική ''Δαφνί''.

Ο Παναγιώτης Γαρδέλης μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση του ηθοποιού, ο οποίος να θυμίσουμε, πως αποκαλύφθηκε, ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις λόγω του σπιτιού του, που κινδυνεύει να χάσει από την κατοχή του.

Δείτε επίσης: Η νέα φωτογραφία του Σταμάτη Γαρδέλη μέσα από το Δαφνί - Η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού

Η ένταση στη φωνή του αδερφού του Σταμάτη Γαρδέλη είναι έκδηλη, καθώς ο ίδιος τόνισε, πως το σύστημα δε σεβάστηκε τον αδερφό του και πως ο λόγος, που τον έχει εξουθενώσει ψυχικά, αυτός του σπιτιού, είναι άδικος.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Σταμάτη Γαρδέλη

«Κάποια φάση άσχημη πέρασε, πήγε εκεί, τώρα πιστεύω θα συνέλθει. Περαστικό είναι, ήταν περαστικό, κάποιες στιγμές που μας πιάνει όλους, δε μας πιάνει; Ένα άγχος, πιστεύω μια χαρά θα πάει. Όπως πονάει το χέρι σου, πονάει το πόδι σου, κάποια στιγμή στραβώνει το μυαλό σου. Κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι, τους πειράζει πιο πολύ.

Πρόκειται για αδικία μεγάλη, ένα μπάχαλο είμαστε. Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, πιάνει μόνο τους μικρούς. Αυτά τα έχει πληρώσει ο Σταμάτης, ό,τι έχει κάνει προσπαθεί με το νόμιμο τρόπο να βγάλει μια άκρη, γιατί τον έχουνε μπλέξει τελείως με τις μ@λ@κίες τους, λες και έχει κάνει καμιά βίλα, ένα μικρό σπιτάκι είναι. Βέβαια πιεζόταν, γιατί είναι κόπος, ένα σπιτάκι μικρό μόνος του το είχε φτιάξει με πολύ προσωπική δουλειά και εγώ τον είχα βοηθήσει, δεν έκανε κανένα έγκλημα πια! Τι μ@λ@κι@.

Ξαφνικά πήγε, όχι, δεν ήθελε να μας ανησυχήσει προφανώς. Όταν ήταν μέσα, μετά το μάθαμε. Μου έφυγε το βάρος, γιατί λέω εκεί που θα πάει τώρα είναι ειδικοί άνθρωποι, προφανώς. Το σύστημα δεν τον υποστήριξε, γιατί ο Σταμάτης ήταν καθαρός άνθρωπος, δεν ήταν ούτε γλείφτης, ούτε ρουφιάνος, δεν ταίριαζε απόλυτα σε αυτό το κωλοσύστημα. Το πάλευε, καλός ηθοποιός είναι αλλά τι να πω τώρα… Είναι και αυτάρκης ο Σταμάτης, δεν είναι κανένας τύπος να θέλει πολλά λεφτά να κάνει την μεγάλη ζωή, εντάξει, ζούσε όπως ζει ο μέσος Έλληνας με δυσκολίες, με οικονομικά προβλήματα αλλά ζούσε, εντάξει», είπε ο Παναγιώτης Γαρδέλης.

Οι δηλώσεις της μητέρας του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, και του δημοσιογράφου Θάνου Βάγιου, ο ηθοποιός παρακολουθείται από τους γιατρούς, μέχρι και εκείνοι να μπορέσουν να προσδιορίσουν ποια είναι η ψυχική του κατάσταση, ενώ ο ίδιος παραμένει κλεισμένος στον εαυτό του, χωρίς να επιθυμεί να επικοινωνήσει ιδιαίτερα με τα οικεία του πρόσωπα, γι' αυτό και έχει κλειστό το κινητό του.

Όσοι επιθυμούν να τον βρουν, επικοινωνούν πρώτα με την ψυχιατρική κλινική και έπειτα εκείνος τους ενημερώνει εάν επιθυμεί να μιλήσει ή όχι με τον άνθρωπο στην άλλη γραμμή. Η μητέρα του, δήλωσε, στον ρεπόρτερ πως περιμένει εκείνη τηλέφωνο από τον Σταμάτη Γαρδέλη, ενώ μίλησε και για την κατάστασή του αυτή τη στιγμή.

«Είναι χάλια, μία ανεβαίνει, μία κατεβαίνει. Δεν είναι και τόσο καλά, αλλά ούτε άσχημα είναι. Εξετάσεις του κάνουν. Στενοχωρημένος είναι, κουρασμένος είναι, στενοχωρημένος είναι που αρρώστησε. Το μεσημέρι θα με πάρει τηλέφωνο. Για όσους ενδιαφέρονται για το παιδί μου, τους ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Καίτη Φίνου για Γαρδέλη: «Και εγώ πήγα στο Αιγινήτειο να ζητήσω βοήθεια, καλά έκανε ο Σταμάτης»