«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο πριν τρεις ημέρες! Είπαν οι γιατροί να μην...» - Οι αποκαλύψεις του Παναγιώτη Γαρδέλη για την υγεία του αδερφού του, Σταμάτη

Ποια η κατάσταση του μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στο Δαφνί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 μίλησε ο αδερφός του Σταμάτη Γαρδέλη, Παναγιώτης, ο οποίος μετέφερε όλες τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση του και τη νοσηλεία του στο Δαφνί μετά τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού ζητήματος με το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό. Ο ηθοποιός που μεσουρανούσε την εποχή των ελληνικών ταινιών, νοσηλεύεται εδώ και περίπου μια εβδομάδα.

Ο Παναγιώτης Γαρδέλης λοιπόν, απάντησε για την κατάσταση του, ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον δικηγόρο Βασίλη Νουλέζα, τον οποίο κατηγορεί μέσα από την ψυχιατρική κλινική και ο ηθοποιός.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Σταμάτη Γαρδέλη

«Δεν θέλει πολλές επαφές με κόσμο στην κατάσταση που βρίσκεται. Να συνέλθει να ξεφύγει και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από τους γιατρούς. Κάνουν ότι μπορούν, τους ευχαριστώ», ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης.

Και συνέχισε: «Είχε μπλέξει σε μια γραφειοκρατία. Είναι αυτό το αδιέξοδο του Ελληνικού δημοσίου. Ένα τρέξιμο που λες "που θα φτάσω και πότε θα φτάσω". Δεν μου είχε πει κάτι, το έμαθα από τα media ξαφνικά. Προφανώς δεν ήθελε να στεναχωρήσει τη μητέρα της, είναι υπερήλικη. Είναι ευαίσθητος δεν ήθελε να ενοχλήσει και να στεναχωρηθεί η μάνα μας».

Σχετικά με τους λόγους που πήγαινε σε ριάλιτι στην τηλεόραση, απάντησε: «Τι να πω.. υπάρχουν και βιοποριστικοί λόγοι. Ήταν επιλογές του και η εμπειρία, όλα μαζί».

«Τώρα όπως τον άκουσα ήταν πολύ καλύτερα. Σε πρώτη φάση πρέπει να βρει τον εαυτό του και πιστεύω θα τα κατάφερε. Ένας ασθενής είναι που θέλει χρόνο να γίνει καλά. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο πριν τρεις ημέρες, είπαν οι γιατροί να μην επικοινωνεί με κόσμο για να βρει τον εαυτό του. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα βγει. Έχω δει εξέλιξη όμως, μιλάει πιο ήρεμα, ξέρει τι θέλει. Είναι ήδη καλύτερα», ξεκαθάρισε για την κατάσταση της υγείας του.

Το ξέσπασμα του Λιάγκα

«Η διάσταση που θέλω να δώσω στο θέμα είναι για το πώς φερόμαστε σε ανθρώπους που κάποια στιγμή τους ανεβάζαμε, κάποια στιγμή τους στιγματίσαμε ότι ανήκουν σε μια trash τηλεοπτική και κινηματογραφική εποχή... αυτή είναι η αλήθεια. Και κάποια στιγμή, αντί να τους δώσουμε ρόλους για να ζήσουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι, τους βάζαμε να παίζουν μόνο σε ριάλιτι. Για να πάρουμε το χαριτωμένο, το αστείο, το γλαφυρό, το λίγο φαιδρό; Δεν ξέρω, χαρακτηρίστε το όπως θέλετε κομμάτι της ύπαρξής τους, που πιθανόν όλοι να έχουμε», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας ξεσπώντας για την συμπεριφορά που είχαν απέναντι στον Σταμάτη Γαρδέλη.

Και συνέχισε: «Αλλά εμείς βάζοντάς τους στα ριάλιτι, αυτό το κομμάτι θέλαμε να πάρουμε, για να γελάσουμε. Γιατί και αυτό μπούλινγκ είναι, δεν είναι μόνο οι χοντροί μπούλινγκ. Όταν βάζω έναν πρώην μεγάλο σταρ σε ένα ριάλιτι για να πάρω κάποια στοιχεία, τα πιο γλαφυρά, για να το πω έτσι όμορφα, της προσωπικότητά του, για να γελάσω στο σπίτι, κι αυτό μπούλινγκ είναι. Και έχουμε την ευθύνη όλοι.

Και τι να κάνουμε; Να μη βλέπουμε τηλεόραση; Όχι, να μην βλέπουμε. Εγώ χαίρομαι που το Celebrity κάνει 4%. Αν δούλευα στον ΣΚΑΙ, τα ίδια θα έλεγα. Και ο ΑΝΤ1 να το έπαιζε, τα ίδια θα έλεγα, είμαι ξεκάθαρος. Για μένα είναι πρόοδος της κοινωνίας που τέτοια ευτελεστικά ριάλιτι… Το να ευτελίζουμε και να ξεφτιλίζουμε ανθρώπους για να κάνουμε 2-3 μονάδες παραπάνω, εγώ χαίρομαι που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε αυτά τα τηλεοπτικά θεάματα».